Annonce
Musik

Arcade Fire er klar til andet forsøg af københavnsk festival

Det ligger også fast, at både Einstürzende Neubauten, Kevin Morby og Kamasi Washington giver koncert på Haven i 2018.

Win Butler og resten af Arcade Fire bliver et hovednavn på Haven i 2018. Foto: Ivan Riordan Boll

Det har stået hen i det uvisse, om der ville komme en udgave nummer to af Haven.

Første udgave af den københavnske festival virkede nemlig meget bygget op om det amerikanske rockband The National - med rødder til Danmark i skikkelse af bandmedlem Aaron Dessner. Han er amerikaner, men dansk gift og ven med madentreprenør Claus Meyer.

I august i år brugte The National Haven til at markedsføre sit nye album, samtidig med at Aaron og brormand Bryce Dessner spillede i forskellige sammenhænge, bl.a. sammen med Bon Iver-skikkelsen Justin Vernon.

Men da det kom frem, at The National i 2018 skal give koncert på Aarhusfestivalen Northside, virkede det umiddelbart, som om gruppen ikke ville være involveret i Haven. Men det bliver den - i hvert fald brødrene Dessner, oplyser festivalens pressemedarbejder, Lewis Colston.

»Aaron laver det samme som sidst. Festivalen er overordnet hans vision sammen med Mikkel Bjergsø (bryggeriet Mikkeller, red.) og Claus Meyer,« understreger han.

»Og så booker han alle bands sammen med Beatbox, kunst med en kurator, og udover det så har han seks-syv musikting, han spiller med i under festivalen, ikke mindst sammen med sin bror Bryce, der skal spille med Det Kongelige Kapel næste år. Og de spiller også sammen med deres all star band et par gange under festivalen. Han og brormand får lige så travlt som i år,« konstaterer Lewis Colston i en mail.

Næste års hovednavn på Haven, der foregår på Refshaleøen, ser indtil videre ud til at blive nordamerikanske Arcade Fire, som gav koncert på årets Roskilde Festival.

Dengang var bandets nye album, "Everything Now", ikke udkommet, og derfor spillede den plade ikke en primær rolle under koncerten på Orange Scene.

Det gør lp'en forhåbentlig på Haven i 2018. For det er en rigtig god plade.

Derudover afslører Haven, at det tyske støjrockband Einstürzende Neubauten giver koncert. Det samme gør den såkaldte lo-fi-sangskriver Kevin Morby fra USA, og fra samme sted kommer jazzmusikeren Kamasi Washington, der har gjort opmærksom på sig selv herhjemme med både plader og koncerter.

Sveriges store rockpoet, Thåström, er også på plads på Haven, og det samme gælder navne som Ariel Pink (USA), Big Thief (USA) og Unknown Mortal Orchestra (USA) samt danske Cancer, der består af Nikolaj Vonsild fra When Saints Go Machine og Kristian Finne Kristensen alias Chorus Grant.

Haven finder i 2018 sted den 10. og 11. august.

Aaron Dessner udtaler i en pressemeddelelse bl.a.:

»Vi kommer til at offentliggøre meget mere de kommende måneder, og vi glæder os til at kunne dele Haven med jer igen til august.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her