Annonce
Litteratur

Forfatter i overhalingsbanen

En tatoveret helikopterpilot og en baby udsatte bestsellerforfatteren Sissel-Jo Gazans nye roman.

Sissel-Jo Gazan er aktuel med sin nye roman "Svalens graf" om kærlighed, vaccinner, familiehemmeligheder og mord. Foto: Gorm Branderup

»Jeg befinder mig ikke i overhalingsbanen hele tiden,« siger hun med sin mærkeligt intense stemme med den svage jyske accent.

Man tvivler på udsagnet, for Sissel-Jo Gazans liv har i de seneste fem år udspillet sig på to-tre kontinenter og indeholdt lige så mange helt livsafgørende begivenheder.

»Man får det ikke, som man vil, hvis man ikke prøver og prøver. Det er det samme med skriveprocessen, der er mange blinde veje, man går ned ad, og så må man gå tilbage og prøve igen.«

Vi sidder på en cafe på Østerbro i sensommersolen. Sissel-Jo Gazan er lige landet fra Berlin, hvor hun bor med sin mand Mark og sine to børn. Hun er afslappet, og hun tænker sig om, inden hun svarer.

»Der sker noget hele tiden. Men sådan er det nok bare. Og det er også det fede ved at sidde i den her ende. Der kan ske alting og ingenting. Det handler om at have et lod med i det store lotteri, hvor der virkelig kan ske alt.«

Sissel-Jo Gazan har et nærvær og en oprigtighed, der brænder igennem, hvad enten det er her under bøgebladene, på en scene på Bogforum eller i DR2-serien "Hvad præster ved om kærlighed", hvor hun - forladt af sin eks-mand, da hendes datter var 11 måneder gammel - tog rundt og interviewede en række præster for at finde ud af, hvordan hun igen kunne komme til at tro på kærligheden. Den personlige historie lå også til grund for hendes gennembrud videnskabskrimien "Dinosaurens fjer", der udkom for fem år siden, blev solgt til 16 lande og blandt andet blev kåret til årtiets bedste danske spændingsroman.

Nu er hun aktuel med "Svalens Graf", som er en meget udansk roman, en vildtvoksende fortælling i internationalt format spækket med levende mennesker, videnskab, holdninger, humor, kærlighed, lidenskab og en krimiintrige som motor.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur

Teambuilding blev hendes død

Den australske bush er som skabt til krimier, og den britisk-australske forfatter Jane Harper har igen drejet en velfungerende og atmosfærefyldt krimi fra Down Under.
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her