Litteratur

Nøgen kvindebagdel førte til udelukkelse

Det er langt fra kun fotos i Peter Øvig Knudsens hippie-bøger, der er blevet dømt anstødelige.

En nøgen kvindebagdel er angiveligt for stærk kost for Apple. PR-foto

For et par uger siden forlangte Apples e-boghandel iBooks hele 47 historiske fotos af nøgenhed dækket til i Peter Øvigs to bøger om den danske hippiebevægelse.

Det skete, men siden fjernede firmaet helt de to bøger fra deres e-boghandel.

Apple fjerner Øvigs hippiebøger helt

Peter Øvig er langt fra den eneste, der er blevet ramt af Apples censur og senest er det gået ud over den erotiske roman "The Proof Of Honey".

Igen handler det - i hvert fald tilsyneladende - om nøgenhed. Apple finder en afklædt kvindebagdel på bogens omslag anstødelig og har fjernet bogen fra e-boghandlens udvalg.

Besynderligt nok har Apple kun fjernet den engelske udgave. Den franske udgave, der har det samme omslag er stadig tilgængelig.

Skrevet af syrisk forfatter

Bogen er skrevet af den syrisk fødte forfatter Salwa Al Neimi og foregår i Syrien. Forfatteren har tidligere udtalt, at formålet med bogen er at bryde det tabu, der i arabiske lande er omkring sex.

Netop på grund af dens stærkt seksuelle indhold er romanen forbudt i en lang række arabiske lande, og der spekuleres i, om Apples censur i virkeligheden bunder i dette og ikke bogens uskyldige forside.

Titel censureret

For nogle uger siden, skriver The Guardian, censurerede Apple titlen på Naomi Wolfs roman "Vagina". Bogen forsvandt ikke, men en del af titlen blev dækket til.

Dette afstedkom en heftig debat på IBooks webside, bøjede Apple sig og nu er hele titlen synlig igen.

I denne - som i alle lignende sager inkl. censureringen af Øvigs bøger - har Apple ingen kommentarer.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her