*

Litteratur

Hæder til dansk litteratur: To danske forfattere i spil til store priser

Kim Leine og Dorthe Nors er nomineret til hver sin prestigefyldte litteraturpris.

Læseglade danskere får en ekstra spændende juni måned i år. I løbet af en uge bliver to af de store internationale litteraturpriser uddelt, og begge har en dansk forfatter på shortlisten - altså den korte, endelige liste over nominerede.

Sinding-forfatteren Dorthe Nors har i de senere år fået et veritabelt internationalt gennembrud, som begyndte, da det berømte magasin The New Yorker bragte en novelle af hende i 2013. Siden udkom hendes novellesamling "Kantslag" (2008) på engelsk under titlen "Karate Chop" i 2015 og modtog overstrømmende anmeldelser.

HOLM DITTE LYSGAARD

Nu er hendes seneste roman, "Spejl, skulder, blink" (2016) - med den engelske titel "Mirror, Shoulder, Signal" - nomineret til den ansete pris Man Booker International.

Prisen er på 50.000 pund - cirka 425.000 kroner - og uddeles i London d. 14. juni.

Ugen efter, d. 21.juni, er det så Kim Leines tur til at krydse fingre, når International Dublin Literary Award uddeles. Han er nemlig blandt de ti nominerede og er indstillet for sin store roman fra 2012, "Profeterne i Evighedsfjorden": en historisk fortælling om præsten Morten Falck og hans år i Grønland i 1700-tallet.

Romanen er allerede blevet hyldet med flere priser, blandt andet Nordisk Råds Litteraturpris, De Gyldne Laurbær, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og DR Romanprisen.

 

Hvis han også hjemtager det irske guld, vil han blive 100.000 euro rigere – svarende til 745.000 kr.

Begge forfattere vil kunne forvente et stærkt øget internationalt bogsalg og eksponering på udenlandske biblioteker, hvis de vinder.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her