Annonce
Litteratur

Hannibal Lecters far annoncerer sin første bog i 13 år

Det bliver den første roman uden kannibalen fra Thomas Harris' hånd i 40 år.

I nyere tid har Mads Mikkelsen haft fornøjelsen af at portrættere Hannibal Lecter på tv. Thomas Harris nye roman bliver dog uden den intelligente kannibal. Foto: AP Photo/NBC, Brooke Palmer

I godt et årti har der været stille på bogfronten fra den amerikanske forfatter Thomas Harris, der velsagtens er mest kendt for at have bragt kannibalen Hannibal Lecter til verden.

Men til næste år er han klar med en ny roman, oplyser forlaget William Heinemann. Forlaget bekræfter samtidig, at denne bog bliver uden den berømte psykopatiske psykiater, skriver The Guardian.

I sin lange litterære karriere har Harris ellers kun begået en enkelt bog uden Lecter. Det er 40 år siden - i hans debutroman ”Black Sunday”. I de øvrige fire romaner har den hyperintelligente seriemorder haft hovedrollen.

Lecter er også blevet udødeliggjort på det store filmlærred - bl.a. i 1990’ernes ikoniske gyser ”Ondskabens Øjne”, hvor han blev legemliggjort af Anthony Hopkins. Filmen løb efterfølgende med stribevis af priser ved Oscar-uddelingen.

I nyere tid har danske Mads Mikkelsen haft fornøjelsen af at spille Lecter i tv-serien ”Hannibal”.

Mads Mikkelsen har spist sit sidste måltid som kannibal

Det er endnu særdeles sparsomt med informationer omkring den nye roman, hvis titel end ikke er blevet afsløret.

Forlaget nøjes med at kalde den en »nævneværdig udgivelse«. Harris selv holder sig sædvanligvis ude af spotlyset og langt fra journalisternes diktafoner.

Ganske karakteristisk for forfatteren er den eneste udmelding fra ham således en kort skriftlig udtalelse om, at han er »meget tilfreds« med bogen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her