Annonce
Litteratur

Japansk kejsers memorier købt af kirurg, som bliver beskyldt for at hylde nazisterne

Kontroversiel kirurg har har købt kejser Hirohitos håndskrevne memoirer.

Kejser Hirohitos memoirer: ”Kejserens monolog”. Foto: AP

En japansk plastikkirurg, som er kritiseret for at hylde nazister og for at nedtone japanske krigsforbrydelser, har ved en auktion købt den tidligere japanske kejser, Hirohitos, håndskrevne memoirer, der beskriver, hvordan Japan kom ind i Anden Verdenskrig, for den nette sum af 275.000 dollars.

Det skriver Reuters.

I oktober 2015 skrev kirurgen Katsuya Takasu på Twitter: »Jeg tror, at historierne om Nanjing og Auschwitz er fabrikationer,« dog medgav han – også på Twitter - at jøderne blev forfulgt, men han hyldede også nazistiske læger for deres bidrag til lægevidenskaben.

Panel tillader Japans kejser at abdicere

Katsuya Takasu, der ofte medvirker i japanske tv-shows, har modtaget stor kritik fra et jødisk menneskerettighedsorgan, the Simon Wiesenthal Center, for sin opførsel og for at benægte Holocaust og Nanjing massakren, hvor flere end 300.000 civile blev myrdet.

Til Reuters siger Takasu torsdag, at han har købt den håndskrevne bog – der også er kendt som ”Kejserens monolog” – fordi han tror, at værket indeholder beskeder til andre royale og til det japanske folk. Han tilføjer, at det er vigtigt, at værket forbliver i Japan.

Endvidere siger han om kritikken imod ham: »Kritikkerne har meget dygtigt udvalgt små dele af mine tweets, og på en ondskabsfuld måde misforstået dem. Hvis man kigger alle mine tweets igennem, kan man se, at jeg klart er imod nazisme, men jeg at klart værdsætter de medicinske fremskridt fra den periode.«

Hirohito var den 124. kejser af Japan, og herskede over landet i periode 1926 til 1989. I hans memoirer forsøger han bl.a. at fralægge sig ansvaret for Japans deltagelse i Anden Verdenskrig, hvilket skabte stor debat i landet, da bogen blev offentliggjort i 1990.  

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her