Annonce
Litteratur

Den Store Danske overlever - men i en amputeret udgave

Det online leksikon, som dagligt bruges af 100.000 danskere, lukker alligevel ikke ved årsskiftet.

Den Store Danske Encyklopædi får lov at leve videre på nettet. Men den vil ikke blive opdateret. Foto: Jens Dresling

Det vakte forundring, da forlaget Gyldendal i august meddelte, at netleksikonet denstoredanske.dk måtte lukke. Det var blevet for ressourcekrævende at holde det ved lige, og derfor ville danskerne efter nytår være nødt til at søge viden andre steder.

Nu melder forlaget ud i en pressemeddelelse, at Den Store Danske overlever. Leksikonet vil dog ikke blive opdateret. Gyldendal vil udelukkende drive it-platformen og -driften videre, så leksikonet stadig kan være tilgængeligt.

Selvom man har afsøgt forskellige muligheder for at skabe et økonomisk fundament for leksikonet eller en ny ejer, er der ikke fundet en løsning.

Rektorer om Den Store Danske: Vi springer ikke op og siger »hurra, her er endnu en dødssejler, vi kan få fingrene i«

Kulturminister Mette Bock (LA) er gået ind i sagen, så digital kulturarv som denstoredanske.dk kan leve videre. Det arbejde er Gyldendal også en del af.

»Ministeren har inviteret Gyldendal til at deltage i disse overvejelser sammen med Det Kongelige Bibliotek, Nationalmuseet, Danske Universiteter og Trap Danmark. Gyldendal deltager naturligvis i det arbejde. Håbet er fortsat, at der kan etableres en bæredygtig konstruktion for videreførelsen af Den Store Danske Encyklopædi,« skriver Gyldendal i pressemeddelelsen

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur

Teambuilding blev hendes død

Den australske bush er som skabt til krimier, og den britisk-australske forfatter Jane Harper har igen drejet en velfungerende og atmosfærefyldt krimi fra Down Under.
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her