Stor operafestival indtager København

København summer af arier og spektakulære operabegivenheder under sommerens operafestival.

Artiklens øverste billede
Den amerikanske tenor, James Valenti, kommer til København. Foto: AP

For fjerde sommer i træk løber Københavns store operafestival – Copenhagen Opera Festival - af stabelen.

Det sker i dagene den 27. juli til 3. august, hvor københavnere og alle andre musikelskere kan se frem til 35 opførelser – alle i operaens tegn.

De sidste tre år er operafestivalen vokset og vokset og er nu etableret som en af hovedstadens mest markante tilbagevendende kulturbegivenheder. I 2011 havde operafestivalen godt 25.000 besøgende - en stigning på hele 25 pct. i forhold til det foregående år.

Operafest i otte dage

I år løber festivalen over otte dage, og både operakendere, musikelskere og alle andre kan se frem til 14 forskellige forestillinger. Tilsammen opføres de i alt 36 gange.

”Det er en fornøjelse at kunne servere både nyskabende forestillinger og store klassikere, ligesom de smukke og romantiske operaer står side om side med det uhyggelige og gruopvækkende i årets program. Om man er ung eller gammel, operakender eller nybegynder inden for genren, så er der noget at komme efter, og det er lige præcis sådan vi ønsker, at festivalen skal være. Succesen fra de forgangne år fortæller os, at vi har fat i noget af det rigtige – folk er ganske enkelt meget mere til opera, end de selv har været klar over,” siger festivaldirektør Anders Beyer i en pressemeddelelse.

Operettebåd og tenorsang i Tivoli

Som de foregående år kan publikum opleve opera på gaden og pladser, i teatre, om bord på både, i Tivoli og mange andre steder i det københavnske byrum. Her et udpluk af programmet:

En operettebåd sejler rundt i kanalerne med afgang fra Mindeankeret i Nyhavn, hvor publikum kan stige om bord. Københavns Musikteater byder på tango-operaen ”Maria de Buenos Aires”.

Festsalen på Københavns Rådhus udgør rammen for en opførelse af ”Dido og Aeneas” - barokkens mesterværk, som opføres sammen med Concerto Copenhagen.

Verdi-klassikeren ”Rigoletto” bliver opført i det fri på Frue Plads i hjertet af det gamle København. I Tivolis Koncertsal synger den amerikanske tenor James Valenti. Han får sin københavnske debut ved denne koncert, hvor han akkompagneres af Tivolis Symfoniorkester.

Børnene kan glæde sig til Mozarts klassiker, ”Tryllefløjten”, der serveres i en børnevenlig version af det Det Lille Operakompagni. Det sker på Hofteatret.

Se det fulde program og læs mere her.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen