Klassisk radiokanal får kendisværter

Kendte stemmer fra musiklivet skal være værter på Radio 100’s nye satsning, Radio Klassisk.

Artiklens øverste billede
Uffe Savery. Polfoto

I denne uge præsenterede Radio 100 tre af de fremtidige værter på kanalens nye klassiske satsning, Radio Klassisk. Blandt de kommende værter er en tidligere DR-medarbejder, en eks-operasanger og et medlem af slagtøjsduoen Safri Duo. Det skriver hjemmesiden Radionyt.com.

DR-profil bliver morgenvært

Radio Klassisks kommende morgenvært bliver Hanna Madsbjerg. Hun har i flere år markedsført bl.a. klassisk musik, senest som ansvarlig for markedsføring af DR Koncerthuset.

Selv siger Hanna Madsbjerg om sit nye job:

”Jeg glæder mig meget. Det bliver en fornøjelse at følge lytterne til arbejde og give dem en god start på dagen. Jeg vil bestræbe mig på at lave en god morgenradio, fyldt med klassisk musik, og samtidig fortælle de store nyheder og 'klæde' lytterne på til en ny dag.”

Operasanger er på om eftermiddagen

Morten Ernst Lassen tiltræder som redaktør for Radio Klassisk og bliver samtidig den nye eftermiddagsvært fra mandag til torsdag. Han kommer fra en stilling som marketingchef ved Universal Music Danmark og er tidligere operasanger med danske og internationale engagementer.

”Jeg ser frem til at lave god, sjov og meningsfuld eftermiddagsradio med klassisk musik. Hver dag vil jeg følge lytterne i eftermiddagens gøremål, bringe relevante kulturnyheder fra ind- og udland og præsentere interessante gæster,” fortæller Morten Ernst Lassen.

Kunstnere af høj kvalitet

Kvalitet er kodeordet for den nye redaktør. Om kanalens kommende indhold siger Morten Ernst Lassen videre:

”Det er vigtigt for mig, at indholdet, dvs. musikken, kunstnerne og diversiteten, er af højeste kvalitet, og at vore lyttere bliver præsenteret for den klassiske musik, de elsker og kender, krydret med overraskelser. Vi vil være en kanal i tæt dialog med vore lyttere og meget tæt på det danske musikliv.”

Safri Duo-medlem bliver fredagsvært

Fredag eftermiddag vil lytterne kunne opleve slagtøjsspilleren Uffe Savery i æteren. Han er bedst kendt for at udgøre halvdelen af duoen Safri Duo. Siden august 2010 har han været musikchef for Sjællands Symfoniorkester.

Hver fredag eftermiddag vil Uffe Savery være vært på et 'før-weekenden-program', som giver lytterne gode tips til, hvad man kan opleve, se og høre i løbet af weekenden.

I luften primo 2012

Radio Klassisks nye programmer forventes i luften fra den 2. januar 2012.

Allerede primo november gik Radio Klassisk i luften med klassisk musik uden værter. I sidste uge lyttede 145.000 med på stationen.

Radio Klassisk kan høres i Storkøbenhavn på 90.0 og 106.9 MHz samt i Aarhus-området på 106.2, på nettet på Radioklassisk.dk - og som noget nyt også på YouSees kabelnet.

Se mere om kanalen her.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen