Musikere til dirigent: Rejs hjem!

På lørdag skal kontroversiel dirigent på podiet i Odense - orkesteret erklærer ham uønsket.

Artiklens øverste billede

I sit hjemland har den brasilianske dirigent og orkesterleder, Roberto Minczuk, skabt totalt kaos omkring The Brazilian Symhony Orchestra - så meget, at det har udløst en verdensomspændende protest mod hans metoder overfor musikerne.

På lørdag den 4. juni skal han dirigere Odense Symfoniorkester i forbindelse med Carl Nielsen-festivalen - og det er musikerne alt andet end glade for.

Af en pressemeddelelse udsendt af orkesterets formand, Philip Sandholdt Andersen, fremgår det at orkesteret "med forfærdelse har erfaret, at det skal arbejde med den dirigent, som har forårsaget kaotiske forhold for musikerne i The Brazillian Symphony Orchestra."

Koncerten gennemføres

Formanden understreger overfor kpn.dk, at der ikke bliver tale om at boykotte dirigenten eller anden form for chikane.

"Nu har vi protesteret og givet udtryk for vores synspunkter. Kontrakten med Roberto Minczuk er indgået for over et år siden, og den overholder vi naturligvis. Da den blev indgået, vidste vi ikke noget om de vilkår han byder musikerne i det sydamerikanske symfoniorkester," siger Sandholdt Andersen.

Uden forhandling

Problemet med den upopulære dirigent er, at han har forlangt at medlemmer af The Brazillian Symphony Orchestra skal konkurrere om deres egne stillinger. Han har uden forhandling af nogen art fyret et stort antal musikere og er i øjeblikket i gang med at samle musikere gennem prøver over hele verden.

Protesten fra musikerne i Odense støttes af Dansk Musiker Forbund, der samtidig opfordrer alle danske musikere til at undlade at tage konfliktramt arbejde i Brasilien.

Inden den danske protest, har det brasilianske symfoniorkester og Roberto Minczuk, modtager et meget stort antal protester fra musikere over hele verden.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen