Klassisk musik

S-ordfører kan ikke se formål med DR-orkesterudflytning

Kulturministeren og DF ytrer ønske om at flytte Koncerthuset og orkestre ud af DR. Svært at se logik, siger S.

At skubbe drift af Koncerthuset og orkestre ud af DR, lyder ikke særligt fornuftigt i kulturordfører Mogens Jensens (S) ører.

Det er Dansk Folkeparti, der er kommet med forslaget i et nyt orkesterudspil, og samme tanker har kulturminister Mette Bock (LA) luftet.

Men kulturministeren og Dansk Folkeparti skal ikke regne med Socialdemokratiets støtte.

- Jeg er skeptisk, for jeg kan ikke se formålet med det. I dag er det sådan, at vi har orkestrene og korene i Koncerthuset lige op af DR, fordi det er DR, der formidler orkestrene gennem radio og tv.

- Det er der stor fornuft i. Jeg har svært ved at se, hvorfor man skal lave om på det, siger den socialdemokratiske kulturordfører.

Dansk Folkepartis forslag går blandt andet ud på, at Koncerthuset i København skal omdannes til en selvstændig enhed, og DR SymfoniOrkestret skal så leje sig ind i forbindelse med sine aktiviteter.

Desuden vil partiet lægge symfoniorkestret ind under Det Kongelige Teater og DR's Voksenensemble sammen med teatrets operakor.

Trods ændringerne skal orkestrene fungere på samme vilkår, forsikrer DF's kulturordfører, Alex Ahrendtsen.

Han forklarer ønsket om flytningen med, at han er bekymret for, at DR ellers vil spare på orkestrene. Men den bekymring deler S-ordføreren ikke.

- Hvis DF er bange for, at man skærer musikken væk fra DR, skulle DF lade være med at skære i DR.

- Men man kan bare skrive det ind i medieforliget, hvis man gerne vil bevare orkestrene, siger Mogens Jensen.

Dansk Folkeparti er kommet med sit orkesterudspil op til, at forhandlingerne om et nyt medieforlig begynder om nogle måneder.

Hvordan Socialdemokratiet selv ønsker, at strukturen med DR's orkestre ser ud efter medieforliget, vil Mogens Jensen ikke løfte sløret for endnu.

- Vi har valgt at fremlægge et samlet medieudspil, som vi præsenterer til efteråret. Deri vil vi gøre vores stilling op i forhold til, hvordan vi ser DR's orkesterstruktur, siger ordføreren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Klassisk
Annonce
På den anden side
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her