Dokumentar: Oswald skød Kennedy

Det er 48 år siden, at Kennedy blev myrdet. Ny dokumentar fastholder, at Oswald var morderen.

Artiklens øverste billede
Lee Harvey Oswald - skød han Kennedy og handlede han alene? Det hævder ny dokukentar, der blev vist i USA i søndags. Foto: AP

Den 22. november var det 48 år siden, at præsident John F. Kennedy blev skudt i Dallas i Texas.

Stod der en sammensværgelse bag mordet?

Handlede Lee Harvey Oswald alene?

To af de mange spørgsmål, der stadig optager historikere og lægmænd uden at der er kommet uigendrivelige beviser på det ene eller det andet.

Ny dokumentar

En helt ny dokumentar, der i weekenden blev vist i USA, hævder at det var Lee Harvey Oswald - og ingen andre - der myrdede John F. Kennedy.

Bag den aktuelle dokumentar - "JFK: The Last Bullet" - står et team af journalister, historikere og tidligere secret service-folk, og gruppen hævder, at den ved at anvende den nyeste teknologi på gammelt bevismateriale, har fundet det hævet over enhver tvivl, at Lee Harvey Oswald var manden der skød Kennedy - og ikke mindst vigtigt - at han handlede alene.

Lederen af teamet, journalisten Max Holland, oplyser, at man har anvendt en ny digittal teknik til at analysere den række af amatørfilm, der blev optaget på Delay Plaza, da Kennedy blev ramt. Blandt disse film også den kendte Zapruder-film.

Første gang

Holland oplyser, at det er første gang, at disse film er sammenholdt i digitalt rensede udgaver.

"Et af hovedformålene er at få fjernet det jerngreb Zapruder-filmen har på vores opfattelse af, hvad der skete", siger Holland til Fox News og tilføjer, at filmen på mange måder er blevet vores måde at anskue mordet på - mere end de faktiske begivenheder i Dallas den 22. november.

Blandt de centrale elementer i filmen er amatørfilmen af en mand i vinduet på Texas Schoolbook Depository Building, hvorfra Oswald angiveligt skød.

En digital rensning af billedet har overbevist teamet om, at det er Oswald og Holland konkluderer på baggrund af filmen, at Oswald havde 11 sekunder - og ikke blot seks sekunder - til at affyre sine dræbende skud.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen