*

Historie

Sjælden guldring fundet på sjællandsk mark

Den såkaldte slangehovedring har formentlig siddet på en mægtig høvding eller fyrste i tiden omkring år 200 efter Kristi fødsel.

Tre private metaldetektorførere og tre arkæologers gennemsøgning af en mark nord for Ølstykke har ført til et eksklusivt fund af en sjælden guldring.

Det oplyser Kroppedal Museum på dets hjemmeside.

»For cirka to uger siden dukkede en yderst sjælden guldring op af mulden på en mark ved Ølstykke. En såkaldt slangehovedring, der har tilhørt en af de mægtigste høvdinge eller fyrster på Sjælland i tiden omkring år 200 efter Kristi,« lyder det fra museet i en pressemeddelelse ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge Kroppedal Museum hører det til sjældenhederne, at man finder sådanne slangehovedringe.

Det var fundet af en sølvskat, der førte til, at man valgte at undersøge området på marken nærmere. I løbet af halvandet år er der blevet brugt adskillige afsøgningstimer på marken.

Da metaldetektoren slog ud og bippede, og det viste sig, at der i det brune muld lå en 16 gram tung ring i det pureste guld, ville begejstringen ifølge museet ingen ende tage hos arkæologerne og metaldetektorførerne.

»Det er for vildt,« lød det angiveligt i kor, da ringen blev fundet.

Det vil være muligt for interesserede at se ringen på Kroppedal Museeum, hvor den vil blive udstillet i perioden 13. oktober til og med 22. oktober.

Herefter vil ringen, der anses for at være danefæ, sendes videre til Nationalmuseet.

»Den nye slangehovedring vil kaste lys over en vigtig periode af Danmarks historie og over de alliancer og forbindelser, der fandtes blandt de ledende slægter på Sjælland,« lyder det på Kroppedal Museums hjemmeside.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her