Historie

Soldaters massedød mindes på 100-års-dag for slag ved Ypres

- Vi vil aldrig glemme, siger prins Charles ved 100-års-dag for blodigt slag med halv million døde i Belgien.

Familierne fra det belgiske og britiske kongehus, Tysklands udenrigsminister og efterkommere af døde soldater mindedes mandag et af de blodigste slag under Første Verdenskrig.

Mandag var 100-års-dagen for angrebet, der kendes som slaget ved Passchendaele, en lille landsby omkring 10 kilometer fra frontlinjen i Belgien.

Her døde over en halv million allierede og tyske styrker ved det tredje store slag ved den flamske by Ypres. Slaget er opkaldt efter en højderyg ved byen.

Det var et slag, som i eftertiden blev beskrevet som et meningsløst slagteri i en meningsløs krig.

På den ene side stod de britiske styrker forstærket af tropper fra de britiske Commonwealth-lande.

Her kæmpede de fra juli til november på den mudrede slagmark i Flandern. Men lige lidt hjalp det. Frontlinjen flyttede sig knap en meter.

Højtideligheden mandag foregik på Tyne Cot Cemetery ved Passchendaele, hvor næsten 12.000 soldater ligger begravet.

Britiske prins Charles fortalte, at man var samlet her for at ære de døde soldater og "at love, at vi aldrig vil glemme".

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Første Verdenskrig
Forsiden lige nu
Om temaet

100 år efter Første Verdenskrigs begyndelse sætter vi fokus på krigen og dens konsekvenser for Danmark, Europa og verden.


Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Fotos
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her