Annonce
Historie

Ekstremt sjælden og værdifuld mønt fundet i lille drengs legetøj

»Da jeg fortalte ham, hvad mønten kunne indbringe, kunne han knap tro sine egne ører,« siger auktionslederen.

Mønten er en fem-guinea guldmønt fra 1700-tallet. Foto: Boningtons Auctioneers

En britisk mand har ved et tilfælde fundet ud af, at han ejer Storbritanniens p.t. mest kostbare mønt - en 300 år gammel mønt, som han for mange årtier siden fik af sin bedstefar.

Ifølge flere britiske medier, bl.a. Daily Mail, opdagede den 35-årige mand fra Hertfordshire mønten i en legetøjs-skattekiste sammen med Legoklodser og et tøjdyr. Mønten havde han i mellemtiden givet videre til sin egen søn som legetøj, uvidende om dens værdi.

»Min bedstefar rejste over hele verden og samlede mange mønter fra forskellige lande. Han gav mig flere poser med mønter at lege med - jeg kunne godt lide at lege pirat - og efter han gik bort, gav jeg mønterne til min egen søn,« siger møntens ejermand, der ønsker at være anonym.

Skibsvragenes hellige gral: Gigantisk fund har udløst strid om skat til over 100 milliarder kroner

Da den 35-årige familiefar for nylig genfandt mønten i sin søns legetøj, besluttede han sig alligevel for at få den vurderet.

»Da jeg fortalte ham, at den var god nok, og hvad mønten kunne indbringe, kunne han knap tro sine egne ører,« siger Gregory Tong fra auktionshuset Bonington.

Foto: Boningtons Auctioneers

Mønten, der er en fem-guinea guldmønt, blev vurderet til at kunne indbringe 200.000-250.000 britiske pund - knap 2,1 mio. kr.

12-årig dreng gled og slog hul i maleri til 10 mio. kroner

Ifølge auktionshuset er den lavet af guld fra spanske skibe, som briterne tog kontrollen over i 1702. Og så er den ekstremt sjælden - der findes kun omkring 15 mønter af den slags i hele verden.

Auktionshuset Bonington skal nu sælge den kostbare mønt og forventer at slå auktionshusets egen rekord for den dyrest solgte genstand. Guldmønten skal under hammeren den 31. oktober.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her