Bliver tidligere dødsfjender nu venner?
Naser Khader har tøvende taget imod Akkaris opfordring til forsoning - følg forsøget på DR2.

Under Muhammed-krisen var de at regne for dødsfjender, men nu har Ahmed Akkari rakt hånden frem i et forsøg på forsoning med Naser Khader.
Sidstnævnte har tøvende taget imod den, men om det tidligere indædte fjendskab mellem de to mænd ender i forbrødring og forståelse, det vil vise sig.
På mandag den 7. april møder seerne på DR2 Khader og Akkari i det første af fem programmer, der blandt andet skildrer deres fælles rejse tilbage til brændpunktet i Mellemøsten.
Store emner
De vil undervejs drøfte store og umiddelbart kontroversielle emner som radikalisering, integration, islam, opdragelse og den personlige frihed. De drøfter emnerne dem imellem, men også med mange af dem de møder på deres vej.
De møder blandt andre et forældrepar, som mistede deres søn, der i Syrien blev offer for radikaliseringen. De møder præster i Quatar og undervejs også både kritikere og fortalere for islam.
Akkari møder Fogh Rasmussen
I det første program får Ahmed Akkari et længe næret ønske opfyldt:
I Natos hovedkvarter møder de Anders Fogh Rasmussen. Akkari har længe haft et stærkt ønske om at give den tidligere statsminister en uforbeholden undskyldning for den krise, som han var med til at ekskalere så voldsomt.
På mandag møder de desuden Ellie fra DR2's "Det slører stadig"-hold, der også har oplevet repressalier på grund af programmets satiriske indhold.
Undervejs afslører Akkari også det dobbeltspil, som var stærkt medvirkende til at føre Danmark ud i Muhammed-krisen.
"Det er et scoop"
I forbindelse med program-serien siger redaktør Sofia Fromberg fra DR2 blandt andet:
"Det er et scoop, at vi har fået lov at følge de to tidligere fjender på denne rejse i deres fælles forsøg på at gøre en forskel - og på at finde hinanden. Det bliver en programserie, der både undersøger, hvorfor velintegrerede muslimer kan blive pludseligt radikaliseret, men som også rummer både humor, sårbarhed og håb.
Seerne kan både glæde sig til at se, hvad der kan få en ung velintegreret fodbolddreng som Akkari til at vende sig mod det demokrati, der har fostret ham. Men også hvad der fik ham til at vende tilbage."
Hvordan forholdet mellem de to udvikler sig, ønsker ingen af de implicerede at udtale sig om på forhånd.
Ordet er dit
Har du en kommentar til at Ahmed Akkari og Naser Khader nu for åben skærm søger forsoning?