Jeremy Clarkson vil skyde strejkende

<p>BBC undskylder, fordi vært på Top Gear vil skyde strejkende i den offentlige sektor.</p>

Artiklens øverste billede
Dele af publikum lo af Clarkson, men de to værter, Matt Baker og Alex Jones, blev tydeligvis mærkede af optrinnet, noterer avisen The Telegraph dagen derpå. Arkivfoto: JP

Jeremy Clarkson er kendt for at have en åben mund med en humor og en tone, som kan krænke andre betydeligt.

Han har blandt andet kaldt Storbritanniens tidligere premierminister Gordon Brown, der har mistet synet på denne ene øje ved en ulykke, for en enøjet skotsk idiot.

Mexicanere har han beskyldt for dovenskab, muslimske kvinder bærer frækt undertøj under burkaen, og nu er han efter ansatte i den offentlige sektor.

Muligvis er han gået for vidt denne gang.

For det er måske mange af de mennesker, der følger hans bilprogram Top Gear på BBC, hvor han er vært sammen med Richard Hammond og James May, som han har trådt over tæerne.

Det skete onsdag aften, da han var gæst på BBC-programmet The One Show.

Værter blev utilpasse

Det var samme dag, hvor der var massestrejke i den offentlige sektor. På den anden side af to millioner strejkede i protest mod en pensionsreform.

- Jeg ville få dem alle skudt. Jeg ville tage dem udenfor og henrette dem foran deres familier, sagde Clarkson.

- Jeg mener, hvor vover de at strejke, når de har sådanne gyldne pensioner, som er garanteret, mens resten af os må arbejde, spurgte han.

Dele af publikum lo af ham, men de to værter, Matt Baker og Alex Jones, blev tydeligvis noget utilpas, noterer avisen The Telegraph dagen derpå.

Men der var mere at vente endnu.

- Nogle gange tager jeg toget til London, men det standser altid i Reading. Det er fordi, at en eller anden er sprunget ud foran toget. Men hvorfor stoppe? Det får dem ikke til at føle sig bedre, sagde han.

I slutningen af programmet undskyldte BBC for Clarksons bemærkninger og sagde, at de lignede et misforstået forsøg på at være sjov.

På sin netavis bringer BBC også historien, hvor der bliver sagt undskyld.

Men Clarksons bemærkninger er nået vidt omkring, også til CNN-værten Piers Morgan, der er britisk.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har han et forhold til Clarkson, som ikke kan betegnes som hjerteligt.

- Lige for at gøre det klart, så mener Jeremy Clarkson, at underbetalte sygeplejersker med for meget overarbejde, der strejker i dag, bør henrettes foran deres familier, skrev Morgan på sin Twitter-side.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen