DR fylder sendefladen med genbrug

To ud af tre af de programmer, der sendes på DR1s sendeflade er genudsendelser.

Artiklens øverste billede
Mads Mikkelsen som Fischer i "Rejseholdet" som i øjeblikket genudsendes på DR1, hvor 2 ud af tre programmer er genudsendelser. Foto: DR

Føler du nogle gange, at der er de samme programmer i fjernsynet om og om igen?

Danmarks Radio har lige sendt sin public service-redegørelse på gaden, og den afslører, at 65 procent af alt, hvad der bliver sendt på statsradiofoniens flagskib, er genudsendelser.

Det skriver 24timer.

Ifølge kanalchef på DR1 Lotte Lindegaard er der dog en helt særlig grund til, at tallet er så højt.

Over hele døgnet

»Når man ser på de 65 procent, skal man være klar over, at det er en opgørelse over hele døgnet. Derfor vil tallet være relativt højt. Vi genudsender primært i dagfladerne, hvor der er færre seere, og prøver så vidt muligt at vise førstegangsudsendelser i primetime - altså tidsrummet mellem 17 og 24,« siger hun til 24timer.

»Vi har valgt at sende de nye produktioner, der vises første gang, i primetime, for det er her, der er flest seere. På den måde mener vi også, at folk får mest ud af deres licenskroner.«

Det er ikke alle genudsendelserne på kanalen, der er programmer, der i første omgang blev vist på DR1. Tallet dækker også over programmer, der er produceret til de andre DR-kanaler og sidenhen bliver vist på moderkanalen.

Et højt tal

Men 65 procent er alligevel et ret højt tal. Det svarer til, at to ud af tre viste programmer på kanalen er genudsendelser.

Lotte Lindegaard vedkender da også, at det ikke er ideelt, som det ser ud nu.

»I den ideelle verden så jeg selvfølgelig gerne, at vi havde 100 procent nyt egenproduceret materiale, og at vi ikke viste genudsendelser. Men det er ikke realistisk. Sådan er der heller ingen andre tv-kanaler, der fungerer. Hverken nationalt eller internationalt. Vi er ikke i nærheden af at have budget til at sende på den måde.«

Ikke helt i mål endnu

Til gengæld er kanalchefen ikke lige så klar i mælet, når spørgsmålet falder på, om hun synes, der er for mange genudsendelser på kanalen.

»Vi arbejder hele tiden på at finde den rigtige balance mellem ny-produktion og genudsendelser, og der er vi ikke helt i mål endnu, for vi vil gerne øge andelen af nyproduktion i primetime, hvilket flytningen af TV Avisen nu skaber de rigtige rammer til. Men det er vigtigt for mig at pointere, at genudsendelser ikke altid er af det onde.

Vi er for eksempel lige begyndt at genudsende "Rejseholdet". Det er et glædeligt gensyn for rigtig mange mennesker, og det viser seertallene også,« siger hun.

Kilde: 24timer

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.