Jolie debuterer som instruktør

Angelina Jolie er hoppet om bag kameraet i ny film om krigen på Balkan, der ser ud til at få premiere i år.

Artiklens øverste billede
De fleste af optagelserne til Angelina Jolies film blev foretaget i Ungarn. Foto: AP

Angelina Jolies debut som instruktør ser nu langt om længe ud til at være en realitet. I hvert fald har hendes film fået en titel.

Den kontroversielle film, der tager udgangspunkt i romancen mellem en serbisk mand og en bosnisk kvinde, kommer til at fylde alverdens biografer under navnet "In The Land of Blood And Honey".

- Filmen illustrerer konsekvenserne af manglen på politisk indgriben i et samfund, der var totalt gennemsyret af konflikt, siger Angelina Jolie.

100.000 mistede livet

Balkankrigen rasede i årene 1991-1995, og det menes, at mere end 100.000 mennesker mistede livet.

- Min film omhandler specifikt Balkan, men den er også universel. Jeg ville fortælle en historie om menneskelig adfærd, og vores forhold er dybt påvirket, når man lever midt i en krig, siger Jolie.

Fantastisk proces

Den 35-årige Hollywood-stjerne har længe barslet med instruktørdrømme, og processen med at gøre drøm til virkelighed har ifølge Jolie været fantastisk.

- Hele holdet af skuespillere var fantastisk. Jeg føler mig meget privilegeret og beæret over at have arbejdet med dem, og jeg glæder mig meget, til hele verden kan se deres talent, siger hun.

Filmen forventes at få premiere den 23. december i USA.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen