Von Trier beholder tysk/fransk støtte

Den tysk-fransk tv-kanal Arte afviser, at den vil stoppe sine investeringer i Lars von Triers film.

Artiklens øverste billede
På pressekonferencen i Cannes sagde von Trier blandt andet: - Jeg ville virkelig gerne være jøde, og så fandt jeg ud af, at jeg i virkeligheden var nazi, fordi min familie var tysk, hvilket også gav mig en vis tilfredsstillelse. Arkivfoto

Filminstruktøren Lars von Triers kiksede naziudtalelser på en pressekonference i Cannes bliver fordømt af hans store investor, den fransk-tysk tv-kanal Arte.

Men kulturkanalen har ikke planer om at smide ham ud, sådan som han blev fra filmfestivalen i Cannes.

Det siger Claude-Anne Savin, som er talsmand for ARTE.

Franske medier har skrevet, at Arte overvejede at droppe Lars von Trier, og at den tyske del af Arte allerede havde gjort det.

- Det er helt forkert. Det er overhovedet ikke blevet diskuteret, og der er ingen aktuelle projekter med Lars von Trier, siger talsmanden for Arte.

Beundrer film

- Han lavede en fejl i Cannes, men vi beundrer hans film og har investeret i syv af hans større film. Vi skelner mellem kunstneren og værket, siger Claude-Anne Savin.

Den franske netavis tvmag.lefigaro.fr skriver, at Arte Deutschland allerede har meddelt, at den tyske del af Arte ikke vil sætte flere penge i von Trier.

En anden fransk netavis, 20minutes.fr, skriver, at den franske del af Arte er inde i svære overvejelser op til et afgørende møde på mandag.

Men det afviser tv-stationen altså selv.

På pressekonferencen i Cannes sagde von Trier blandt andet:

- Jeg ville virkelig gerne være jøde, og så fandt jeg ud af, at jeg i virkeligheden var nazi, fordi min familie var tysk, hvilket også gav mig en vis tilfredsstillelse.

- Jeg går selvfølgelig meget ind for jøderne, ikke alt for meget, fordi Israel er "a pain in the ass", men alligevel ... Hvordan kommer jeg ud af den her sætning?

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen