Annonce
Film & tv

Michael Moore vil have 15 mio. kr.

Manden bag dokumentaren, Fahrenheit 9/11, har lagt sag an mod sine samarbejdspartnere.

Dokumentaristen, Michael Moore, har lagt sag an mod det producent-par, han arbejdede sammen, da han lavede Fahrenheit 9/11. Foto: AP.

Den amerikanske filminstruktør, Michael Moore, har anlagt sag mod det producent-par, som han samarbejdede med i forbindelse med dokumentaren Fahrenheit 9/11.

Det skriver BBC News.

Producenterne, Bob og Harvey Weinstein, skulle ifølge Michael Moore have snydt ham for ca. 15 mio. kr.

De mange millioner, som Moore ikke har fået del i, er angiveligt en del af det overskud, som dokumentaren kastede af sig.

Advokat afviser Moore

Dokumentarens overskud skulle være ligeligt delt mellem Michael Moore og producenterne, men Michael Moore mener, at reklameomkostninger og penge til et privatfly skulle være betalt inden Michael fik sin andel.

Det afvises dog af Bob og Harvey Weinsteins advokat.

"Hans krav er noget pladder. Det er helt uden værdi. Han har fået udbetalt hver skilling han er berettiget til," siger Bert Fields, som er advokat.

Historisk dokumentar

Fahrenheit 9/11 handler om den amerikanske præsident George Bush, og de handlinger han foretog sig efter terrorangrebet i USA 11. september tilbage i 2011.

Dokumentaren vandt tilbage i 2004 en af De Gyldne Palmer ved filmfestivalen i Cannes, og det er netop blevet offentliggjort, at det er den mest succesfulde amerikanske dokumentar nogensinde med en indtjening på over 1,2 mia. kr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her