Bøsse-Brüno for stærk kost

<p>Mens Sasha Baron Cohen trækker folk i biografen over det meste af verden med sin film om den østrigske modeskaber, så har Ukraine forbudt filmen af moralske grunde.</p>

Artiklens øverste billede
Reklame for Sasha Baron Cohens "Bruno". Filmen er for stærk for Ukraine. Foto: AP

En østrigsk modeskaber, der bestemt ikke lægger skjul på sin homoseksualitet, er for stærk kost for Ukraine.

Her er Sasha Baron Cohens seneste film "Brüno" simpelthen blevet forbudt. Censorerne mener, at filmen kan "skade moralen". Derfor har det ukrainske kulturministerium som ventet meddelt den lokale distributør - Sinergia - at filmen ikke må vises offentligt i Ukraine.

Perversiteter

I begrundelsen hedder det blandt andet, at der er uacceptabelt, at der - uden begrundelse - vises blottede kønsorganer. Desuden finder censorerne, at filmen skildrer "homoseksuelle perversiteter på en meget realisk måde".

Andre steder er der sat skarpe aldersgrænser for publikum. Dette gælder blandt andet i Sorbritannien, hvor filmen er forbudt for alle under 18 år. Dette begrundes med filmens seksuelle indhold.

Det er iøvrigt anden gang Sasha Baron Cohen har problemer i den del af verden. Hans forrige film "Borat" var bandlyst i Rusland, fordi den gjorde grin med Kazakhstan.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen