LOVE ACTUALLY: Instruktion: Richard Curtis

LOVE ACTUALLY

Instruktion: Richard Curtis

England/Frankrig 2003

128 minutter

Richard Curtis skabte sig et navn i filmbranchen, da han skrev manus til den vittigt romantiske succes "Fire bryllupper og en begravelse". Med "Love Actually" er han både manus-forfatter og instruktør, hvad der er en fejl.

Filmen er så forhippet på at tækkes et bredt publikum, at den sandsynligvis kun opnår at irritere endnu flere, skønt den begynder ganske veloplagt, med fine replikker og pudsige situationer. Det holder ca. et kvarters tid.

Som i "Fire bryllupper..." er der også i denne film tale om, at mange personer skal føres forbi hinanden og siden sammen, men som en jonglør med alt for mange bolde i luften, taber Richard Curtis de fleste på gulvet!

Hvad enten det drejer sig om at føre en nyvalgt engelsk premiereminister sammen med en voluminøs pige fra underklassen, at lade en bedraget engelsk forfatter og en portugisisk tjenestepige forelske sig i hinanden, eller lade et kontorbud med en tyrkertro på, at amerikanske piger vil falde for hans engelske accent, få ret, eller...

Oftest er helheden utroværdig. Skuespillerne burde være gode nok, men er det ikke. Hugh Grant (som konservativ engelsk premiereminister) er f. eks. alt for tilfreds med bare at være Hugh Grant, småstammende på sædvanlig forvirret vis, og med den der frisure, De ved nok, som han ikke er meget for at ændre på.

I små roller er blandt andre Emma Thompson, Alan Rickman, Laura Linney og Liam Neeson gode, men ikke gode nok, fordi deres skrevne roller ikke er gode nok.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen