Supervoksen: Instr. Christina Rosendahl

Blowjobs, tentative lesbiske eksperimenter og tætte venskaber står i centrum i Christina Rosendahls "Supervoksen".

Supervoksen
Danmark, 2006
Instruktion: Christina Rosendahl

En oplysende samfundsfagstime om andre kulturers forskellige overgangsriter i forbindelse med fasen fra barn til voksen danner udgangspunkt for Christina Rosendahls vellykkede debut som spillefilmsinstruktør.

Første gang, Rosendahl gjorde sig bemærket, var i 2002, da hendes dokumentarportræt "Stjernekigger" om søsteren Pernille Rosendahl og dennes band, det nu hedengangne Swan Lee, fik biografpremiere. Efter glimrende og rørende eksperimenter med kortfilmgenren prøver hun nu kræfter med spillefilmformatet.

Resultatet er ungdomsfilmen "Supervoksen", der handler om tre unge gymnasieveninders (s)tilstand i det forjættede grænseland mellem barndom og voksenliv. I et selvopfundet forsøg på at markere deres modenhed opfinder gruppens leder Rebekka en spåkop - en barnlig flipflapper, som indeholder en række grænseoverskridende prøvelser, som skal bestås - ellers vanker der en hård straf. Udfordringerne er mestendels af seksuel karakter, og for de tre tøser bliver mødet med det, som de tror betegner den voksne verden, skræmmende, problematisk hårdt - og måske ikke så voksent alligevel.

Emma Leth, Amalie Lindegård og Cathrine Bjørn inkarnerer med stor indlevelse og overbevisning de tre piger, som gennem filmen forbliver elskelige i deres - ganske vist mislykkede - forsøg på at få respekt.

Spillet virker lidt overgjort, men det er utvivlsomt bevidst, da teenagere netop har denne tendens til kantet skråsikkerhed. Rosendahl har med overlæg ladet universet være ultra-stiliseret, hvilket er forfriskende i forhold til den postulerede hårdkogte realisme, som så mange ungdomsfilm hylles ind i.

"Supervoksen" vil helt sikkert finde et begejstret publikum i den umiddelbare målgruppe, men voksne kan bestemt også drage nytte af og nyde en film, der rummer et fint, loyalt og - selv om det til tider forekommer en kende unuanceret - realistisk portræt af ungdommen anno 2006.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.