Annonce
Film & tv

DR's seerredaktør svarer på borgerliges serie-kritik

DR's seerredaktør svarer kritik med, at politisk indblanding ikke er foreneligt med et veludviklet demokrati.

Lars Mikkelsen i værtsrollen på DR's store satsning om danmarkshistorien. Foto: DR

Politikere fra De Konservative og Dansk Folkeparti har kritiseret DR's serie "Historien om Danmark" for ikke at vise borgerlige skikkelser i sin portrættering af besættelsestiden. Nu tager DR's seerredaktør til genmæle.

Naser Khader (K) har anført, at der bør skrives en tekst efter programmet, der fortæller mere om borgerlige modstandsfolk.

Dansk Folkepartis Søren Espersen har kaldt afsnittet for en "omgang venstresnoet propaganda" og indikeret, at det vil koste DR på budgettet, når der skal forhandles medieforlig.

Desuden har Dansk Folkeparti opfordret til, at programmet trækkes tilbage.

DR efter kritik: Vi hverken fjerner eller tilføjer noget til afsnittet

DR har hidtil været tilbageholdende med at svare på kritikken, men på DR's hjemmeside har lytternes og seernes redaktør, Jesper Termansen, nu taget til genmæle.

- I et veludviklet demokrati er det en selvfølge, at politikere ikke skal bestemme, hvad medierne skal skrive, filme eller på anden måde viderebringe.

- Politikere har deres ytringsfrihed som andre og har ret til at kritisere mediernes produkter. Men ethvert forsøg – skjult som åbent – på at diktere, hvad medierne bringer, hører ikke hjemme i et veludviklet demokrati, skriver han og fortsætter:

- Det seneste forslag fra fremtrædende politikere om at forlange sidste afsnit af DR's danmarkshistorie omredigeret efter partiets smag, lyder betænkeligt som noget, der kunne være fremsat af politikere fra regimer med knap så rodfæstet en respekt for mediernes frihed.

K vil tilføje oplysningstekst i DR's omstridte historieafsnit

Han skriver desuden, at enhver indblanding vil være "et alvorligt anslag mod pressefriheden".

Historieskrivning og journalistik er ifølge redaktøren altid baseret på tilvalg og fravalg, og de valg skal journalisterne have friheden til at træffe uden at føle sig truet.

- Alene det, at politikere fremsætter sådanne trusler og krav om omredigering, er farligt, skriver redaktøren og advarer mod, at det kan sætte spørgsmålstegn ved DR's journalistisk uafhængighed.

JP-anmelder om DR-program: Minder om den måde, man skrev historie på i 1970'erne

Og den er vigtigere end politikeres subjektive opfattelser af enkelte programmer, ifølge redaktøren.

- Tabet af DR som troværdig nyhedsformidler er langt større, end den fare der måtte opstå, hvis DR i et enkelt afsnit af danmarkshistorien skulle have gjort sig skyldig i forglemmelse af borgerlige modstandsfolk, skriver han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her