Annonce
Film & tv

K vil tilføje oplysningstekst i DR's omstridte historieafsnit

K vil ikke fjerne sidste afsnit om Danmarks besættelse i historieserie, men tilføje en uddybende tekst.

De Konservative ønsker ikke at fjerne det sidste afsnit af tv-serien "Historien om Danmark", som DR har sendt.

Det er et forslag fra Dansk Folkeparti, men det afviser medieordfører Naser Khader (K).

- Det sidste afsnit er skævt og for venstreorienteret, og Danmarks Radio burde lære af tidligere fejl som "1864" og være mere afbalanceret, så de er hele Danmarks Radio og ikke kun for de kulturradikale.

- Vi bør se på programserien som helhed, og de programmer, jeg har set, er fremragende og har været samlende for Danmark, siger Naser Khader.

Dansk Folkeparti opfordrer DR til at sløjfe det sidste afsnit af tv-serien fra sin hjemmeside. Historikere og borgerlige beskylder DR for at forvride historien om Danmarks besættelse.

Men Naser Khader understreger, at der er armslængdeprincip, så politikere bør ikke blande sig i DR's dækning.

Alligevel mener han dog, at der kunne tilføjes en lille tekst i det sidste afsnit, så fremtidige generationer kan se afsnittet i det rette lys.

- Man bør lave en disclaimer eller en tekst, som viser fremtidige generationer, at der har været en debat om det, og at man skal se på afsnittet med de briller.

- DR har anerkendt det, så man lave en tekst, hvor de anerkender skævheden, så man fremover kan se serien med de briller, siger Naser Khader.

Han fremhæver, at DR selv har anerkendt, at der er en skævhed i afsnittet, som ikke har været tydeligt nok i forhold til den borgerlige indflydelse.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DR
Kronik: Edmund Burke og revolutionen
Claus Bryld
Oplysningstankerne og den franske revolution æggede Edmund Burke til at formulere en konservativ politisk filosofi, der stadig kan inspirere konservative.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her