Film & tv

DF vil have DR's omstridte historieafsnit fjernet

DR bør skrotte sidste omstridte afsnit i sin tv-serie om danmarkshistorien, mener Morten Messerschmidt (DF).

Lars Mikkelsen i værtsrollen i DR's "Historien om Danmark". Foto: DR

Dansk Folkeparti opfordrer Danmarks Radio til at sløjfe det sidste, omstridte afsnit af tv-serien "Historien om Danmark" fra sin hjemmeside. Historikere og borgerlige beskylder DR for at forvride historien om Danmarks besættelse.

Det siger DF's EU-parlamentariker, Morten Messerschmidt til Altinget.

- DR bør tage den meget massive kritik til efterretning og fjerne afsnittet fra hjemmesiden, siger Morten Messerschmidt.

Han oplyser, at han taler på vegne af partiet.

DR: Borgerlig indsats er ikke tydelig nok i finaleafsnit

DFs næstformand, Søren Espersen, kaldte seriens billede af besættelsestiden og modstandskampen for ”venstresnoet propaganda”. Han advarede om, at det kunne få konsekvenser for DR i det ny medieforlig.

Tirsdag skrev Morten Messerschmidt på sin Facebook-profil:

- Der er relativt bred enighed om, at det sidste afsnit af Historien om Danmark er regulær historieforfalskning.

- Det meget ensidige fokus på venstrefløjens meritter under besættelsen og den kolde krig er meget langt fra virkeligheden, skriver han.

JP-anmelder om DR-program: Minder om den måde, man skrev historie på i 1970'erne

Serien nævner slet ikke ”nogen borgerlige frihedskæmpere”, påpeger han.

Politikere kan ikke kræve, at DR fjerner redaktionelt materiale fra hjemmesiden. Men det kan lægge yderligt pres på DR, mener mediejurist Vibeke Borberg fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Umiddelbart kan politikerne råbe og skrige så meget de vil. DR bestemmer stadig selv, hvad de gør. Men når det er sagt, så kommer opfordringen på et tidspunkt, hvor DR er meget følsom, siger Vibeke Borberg.

Hun mener, at DR skal overveje, hvad de gør nu.

- Det er et tveægget sværd, de skal balancere på. For på den ene side skal de levere det, som politikerne forventer af et statsligt medie, og på den anden side skal de bevare deres uafhængighed, siger Vibeke Borberg.

DR’s kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, garanterer, at afsnittet ikke fjernes fra hjemmesiden.

- Vi har ikke været tydelige nok i de borgerliges indflydelse på den udvikling, vi skildrer i sidste afsnit. Men afsnittet indgår som en samlet helhed i en stor serie, og vi kommer ikke til at pille det af, siger Tine Smedegaard Andersen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kommentar: En skæv historie om Danmark
Serien gav sig aldrig tid til at reflektere over, hvad det vil sige at være et folk og et land.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce
Biler
Medvind til Subaru: Mærket, der var SUV før alle andre blev det
Den nye Subaru XV er blevet mere civiliseret, uden at det går ud over mærkets dna. Boxermotoren med CVT-gearkasse kræver dog tilvænning og gør bilen uharmonisk. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her