*

Film & tv

Weinsteins beskidte liste: Her er alle de kvinder, der (indtil nu) er stået frem om sexovergreb

I skrivende stund har i alt 22 kvinder talt ud om sexchikane, magtmisbrug og seksuelle krænkelser gennem tre årtier fra filmproducenten Harvey Weinstein.

Skuespiller og model Cara Delevingne er én af de indtil nu 22 kvinder, der er stået frem om sexovergreb fra filmproducer Harvey Weinstein. FOTO: Jonathan Short (AP)

Sager om sexovergreb fra den skandaleombruste Harvey Weinstein bliver ved med at vælte ind, efter filmproducenten søndag blev fyret fra sit eget produktionsselskab.

Fyringen sker, efter at New York Times sidste torsdag kunne afsløre, at Weinstein over tre årtier har indgået forlig med flere kvinder, der alle har anklaget ham for sexchikane og »uønsket seksuel kontakt«.

Her er en foreløbig opgørelse over kvinderne, der er stået frem.

 • Ashley Judd, skuespillerinde

Foto: Jim Cooper/AP
Da skuespillerinden ankom til Weinsteins hotel i 1996 til det, hun troede var et forretningsmøde, har hun forklaret New York Times, at »Weinstein dukkede op i en badekåbe og spurgte, om han måtte give hende en omgang massage, eller at hun kunne se ham tage bad i bruseren.«

 • Emily Nestor, tidl. medarbejder hos The Weinstein Company (TWC)

På Emily Nestors anden dag på arbejde, inviterede Harvey Weinstein hende op på et hotel, hvor han sagde til hende, at »hvis hun accepterede hans seksuelle tilbud, ville han accelerere hendes karriere.«

 • Rose McGowan, skuespillerinde

Foto: JEFF CHRISTENSEN
Efter en »episode« på et hotelværelse under Sundance filmfestivalen med Harvey Weinstein, modtog hun et forlig på 100.000 dollars i 1997.

 • Zelda Perkins, tidl. assistent hos TWC

Assistenten sagde, at hun og flere andre kolleger »var blevet udsat for uhensigtsmæssige anmodninger eller kommentarer på hotelværelser«. I 1998 truede hun med at gå til pressen og sagsøge Weinstein, hvis ikke han stoppede. Et forlig blev indgået.

 • Ambra Battilana Gutierrez, model

I 2015 anmeldte Gutierrez Weinstein til politiet, efter han under et møde på sit kontor angiveligt greb hende på brysterne og spurgte, om de var ægte, hvorefter han førte sin hånd op under hendes nederdel. Selv om Ambra Gutierezz havde gode lydoptagelser af Weinsteins tilnærmelser, blev der aldrig rejst sag mod ham.

Asia Argento. Foto: Joel Ryan/AP

 • Asia Argento, skuespillerinde

I 1997 blev skuespillerinden og filmskaberen inviteret til en ikke-eksisterende fest på Weinsteins hotelværelse. Her pressede han hende til at give ham massage. Argento har udtalt til The New Yorker, at han »trak hendes nederdel op, tvang hendes ben fra hinanden og udførte oralsex på hende, selv om hun gentagende gange bad ham stoppe.«

 • Lucia Evans, skuespillerinde

I 2004 blev Lucia Evans inviteret til et møde på Miramax (et andet af Weinsteins produktionsselskaber, red.), hvor hun siger, at Weinstein »tvang mig til at udføre oralsex på ham.«

Mira Sorvino. Foto: Michel Spingler/AP

 • Mira Sorvino, skuespillerinde

Skuespillerinden var på et hotelværelse med Weinstein i 1995, da »han begyndte at massere mine skuldre" og "begyndte at jagte mig rundt«. Uger senere svingede han forbi hendes lejlighed for et »late night-meeting«. Da Sorvino løj og sagde, at hendes kæreste var på vej hjem, forlod han stedet.

 • Laura Madden, tidl. medarbejder hos TWC

Hun fortæller, at »Mr. Weinstein tiggede om massage på hoteller i Dublin og London fra 1991 og frem.«

Emma de Caunes. Foto. Lærke Posselt/Polfoto

 • Emma de Caunes, skuespillerinde

Under 2010-udgaven af filmfestivalen i Cannes førte Weinstein den franske skuespillerinde op til sit værelse under påskud af at skulle hente en bog, han ville forære hende. På værelset trådte han lidt senere ud fra et bad, nøgen, og forlangte, at hun lagde sig på sengen.

Rosanna Arquette . Foto: Matt Sayles/AP

 • Rosanna Arquette, skuespillerinde

Arquette ankom til Weinsteins hotelværelse for at hente et manuskript starten af halvfemserne. Til New York Times fortalte hun, at Weinstein greb hendes hånd og satte den på halsen og bad om en massage, og da hun tog den væk, greb han hendes hånd på ny og forsøgte at lægge den på sin penis.

 • Jessica Barth, skuespillerinde

Skuespillerinden gik til Weinsteins hotel i 2011 til et møde, hvor hun sagde "han skiftede mellem at tilbyde at caste hende i en film og kræve en nøgen massage i sengen."

 • Gwyneth Paltrow, skuespillerinde

Gwyneth Paltrow. Foto: Matt Sayles/AP
I midten af 1990'erne blev Paltrow inviteret til et arbejdsmøde på Weinsteins hotelværelse, har hun fortalt til New York Times. Et møde, der sluttede med, at »Mr. Weinstein lagde sine hænder på hende og foreslog, at de gik ind i soveværelset, hvor de kunne give hinanden massage«.

 • Katherine Kendall, skuespillerinde

I 1993 besøgte skuespillerinden Weinstein i dennes hjem efter et møde. Hun fortæller, at han klædte sig af og jagtede hende rundt i stuen, hvorefter han spærrede hoveddøren, så hun ikke kunne komme ud.

 • Tomi-Ann Roberts, skuespillerinde

Weinstein inviterede hende til sit hotel i 1984 for at diskutere en film, han var i gang med. Hun fandt ham nøgen i badekarret, hvorefter han pressede på, for at hun også afklædte sig.

Judith Godrèche. Foto: Michel Spingler/AP

 • Judith Godrèche, skuespillerinde

Den franske skuespillerinde var blevet inviteret op på Weinsteins hotelværelse for at diskutere markedsføring. Han bad om en massage og i næste øjeblik »presser han sig imod mig og trækker min trøje af,« fortæller Godrèche til New York Times. 

 • Dawn Dunning, tidl. skuespiller - i dag modedesigner

I 2003 gik Dunning til møde på Weinsteins hotel. Han tilbød, at caste hende til en række kommende roller, hvis hun indvilligede i at have »en trekant med ham.«

Angelina Jolie. Arkivfoto: Amel Emric/AP

 • Angelina Jolie, skuespillerinde

Weinstein lavede »uønskede tilnærmelser mod hende på et hotelværelse« i 1998.

Louisette Geiss. Foto: Richard Vogel/AP

 • Louisette Geiss, skuespillerinde og manuskriptforfatter

Under et møde i 2008 forlod Weinstein rummet og »kom tilbage i en morgenkåbe med åbent udsyn, fuldstændig nøgen,« fortæller Geiss. Han gik ind i boblebadet og bad hende gentagne gange om at se ham onanere.

Et opslag delt af Lauren Sivan (@idiotsivan) den

 • Lauren Sivan, tv-journalist

I 2007 skulle Weinstein angiveligt have trængt Lauren Sivan op i en krog på en restaurant, hvor hun har fortalt Huffington Post, at han onanerede foran hende.

 • Cara Delevingne, skuespillerinde og model

Cara Delevingne. Foto: Powers Imagery/AP
Omkring 2014 inviterede han Delevingne til sit hotel, hvor hun siger, at han bad hende om at kysse en anden kvinde i stuen og derefter forsøgte at kysse hende selv, mens han blokerede døråbningen.
Lea Seydoux. Foto: Thibault Camus/AP

 • Lea Seydoux, skuespillerinde

Den franske skuespillerinde har fortalt The Guardian, at hun mødtes med Weinstein på et hotel i Paris, hvorefter en assistent smuttede og efterlod dem alene.

»Vi talte i sofaen, da han pludselig sprang på mig og forsøgte at kysse mig,« forklarede hun. »Jeg var nødt til at forsvare mig selv. Han er stor og tyk, så jeg var nødt til at bruge kræfter på at holde ham tilbage.«

Lea Seydoux er den sidste i rækken af indtil nu 22 kvinder, der har valgt at stå frem.

I den oprindelige artikel fra New York Times, der fik skandalen til at rulle, optræder desuden en unavngivet kvindelig assistent, som Weinstein pressede til at give ham en massage, mens han var nøgen.

The New Yorker har desuden citater fra en unavngivet kollega af Weinstein, der hævder at han også voldtog assistenten på et hotelværelse. En anonym skuespillerinde har "låst sig inde på hotelbadeværelse" for at komme væk fra ham og siger, at han onanerede foran hende. En anden unavngiven kilde, som The New Yorker har talt med, trak sexanklagerne mod ham til tilbage efter »juridisk pres uden mulighed for at slå økonomisk tilbage.«

I en udtalelse tirsdag aften annoncerede Harvey Weinsteins hustru, modedesigneren Georgina Chapman, at hun vil skilles.

»Mit hjerte er knust for alle de kvinder, som har lidt så enorm smerte på grund af disse utilgivelige handlinger,« skrev hun.

I et offentligt brev fra sidste torsdag udtrykte Harvey Weinstein anger over »det, der var sket«.

»Jeg kan forstå, at den måde jeg har opført mig på over for kolleger for år tilbage har medført en masse smerte, og det vil jeg virkelig gerne undskylde,« skrev den 65-årige filmproducent, der dog fastholder sin uskyld i forhold til anklagerne om sexchikane og seksuelle krænkelser.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her