*

Film & tv

Deltagere langer ud efter tv-program: »Det er slet og ret fuld af løgn«

Ifølge programdirektøren er "Nærkontakt" ikke lavet for at komme med et facit på, om der findes mere mellem himmel og jord.

Sebastian Klein retter kritik mod tv-programmet "Nærkontakt". En kritik som han ikke er ene om. Foto: Nanna Navntoft

»Fup, svindel og løgn«.

Sådan beskriver tv-værten Sebastian Klein Kanal 4's tv-program "Nærkontakt". Selv deltog han i afsnittet, som blev vist tirsdag aften.

Ifølge Sebastian Klein er programmet blevet »redigeret sønder og sammen«.

»Programmet er slet og ret fuld af løgn og verden er blevet et dummere sted pga. det,« skriver han i et opslag på Facebook.

I "Nærkontakt" møder en række kendte danskere tre spirituelle vejledere, som skal forsøge at give dem svar på personlige spørgsmål, lyder det i programbeskrivelsen.

Selv forklarer Sebastian Klein, at han valgte at deltage i programmet for at få stillet sin nysgerrighed, men at han også gik ind til det med en kritisk tilgang.

Adskillige gange skulle han under optagelserne have nævnt flere kritiske kommentarer og ordet "manipulation". Intet af dette fremgår dog af det færdigredigerede program.

»Tværtimod var der adskillige decideret pinlige øjeblikke i forbindelse med de clairvoyantes desperate vildskud i øst og vest. Vildskud som er pist forsvundet i den færdige udgave af programmet,« skriver Sebastian Klein.

Også foredragsholder og forfatter Özlem Cekic, der ligeledes deltog i tirsdagens afsnit, har efterfølgende valgt at udtale sig kritisk om det på Facebook.

»Jeg vil gerne undskylde over for jer, at jeg har bidraget til manipulationen. Jeg troede oprigtigt, at min kritiske stemme kunne bidrage til, at folk ikke blindt vil tro på clairvoyanter. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at holdet bag programmet ville klippe alt det væk,« skriver hun bl.a.

Hun mener ligesom Sebastian Klein, at folkene bag programmet har »manipuleret« indholdet.

»Der var så mange scener med clairvoyanterne, som var decideret pinlige, fordi deres gætterier var langt ude. Alt det var klippet væk. Jeg har været i mange dårlige programmer, men "Nærkontakt" er klart det, hvor jeg sidder tilbage med en følelse, at jeg aldrig skulle havde sagt ja.«

Hos Kanal 4 forklarer programdirektør Anne Garlics over for Ekstra Bladet, at »der altid vil blive redigeret i råmateriale, når man laver tv-programmer«.

»Programmet er ikke lavet for at komme med et facit på, om der findes noget mere mellem himmel og jord. Det lader vi være fuldstændig op til de medvirkende og danskerne hjemme i stuerne at tage stilling til. Derfor caster vi bevidst også både folk, der er skeptiske og positive overfor det spirituelle for netop at belyse alle sider,« siger hun til avisen.

Tidligere har også komikeren Lasse Rimmer kritiseret programmet efter sin egen deltagelse.

»Hvis man på grund af min deltagelse beslutter at bruge penge på det, der i programmet kaldes "afdødekontakt", så fortryder jeg min deltagelse bitterligt. Der var i min oplevelse absolut ingen kontakt med nogen afdøde, som jeg har mistet,« skrev han bl.a. sidste måned.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her