*

Film & tv

Anklager om sexchikane har tvunget filmmogul Weinstein på orlov

Harvey Weinstein har angiveligt indgået otte forlig med kvinder, som har følt sig krænket af filmproducenten.

Harvey Weinstein har produceret eller distribueret flere Oscarvindende film, herunder "Shakespeare in Love" og "Chicago". Foto: Richard Shotwell/AP

Filmproducenten Harvey Weinstein har taget orlov på ubestemt tid fra sin stilling som administrerende direktør i produktionsselskabet The Weinstein Company.

Det sker, fordi selskabet vil foretage en intern undersøgelse på baggrund af en historie fra The New York Times, hvor en af Hollywoods mest magtfulde mænd bliver anklaget for sexchikane.

Ifølge The New York Times har Weinstein indgået otte forlig med kvinder, som har anklaget ham for uønsket seksuel kontakt og sexchikane, over tre årtier.

Bestyrelsen i The Weinstein Company, som Harvey har grundlagt sammen med sin bror Bob, udtaler i en erklæring, at den tager beskyldningerne "ekstremt alvorligt".

I mellemtiden oplyser Den Demokratiske Nationale Komité (DNC) og flere demokratiske politikere, herunder senatorerne Kamala Harris, Cory Booker og Chuck Schumer, at de vil omdirigere Weinsteins politiske donationer til grupper for kvinders rettigheder.

Bestyrelsen i The Weinstein Company understreger, at det er essentielt for selskabets virksomhedskultur, at alle kvindelige ansatte bliver behandlet med respekt.

- Som Harvey har sagt, er det vigtigt for ham at få professionel hjælp til de problemer, han har erkendt. Næste skridt vil afhænge af Harveys terapeutiske udvikling, konklusionen af bestyrelsens uafhængige undersøgelse og Harveys egne personlige beslutninger, udtaler bestyrelsen i en erklæring.

Det sker med henvisning til, at Weinstein har reageret på historien fra The New York Times ved at undskylde, hvis han har gjort nogen ondt.

Efterfølgende truede hans advokat med at sagsøge The New York Times.

Harvey Weinstein, der er en af Hollywoods mest indflydelsesrige personer, har produceret eller distribueret flere Oscarvindende film, herunder "Shakespeare in Love" og "Chicago".

Foruden The Weinstein Company har Harvey og Bob Weinstein grundlagt Miramax Films.

Han var desuden en fremtrædende sponsor for Demokraterne under valgkampen i 2016.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her