*

Film & tv

Oscar-vinder frygter fransk nybølgelegende

Michel Hazanavicius, manden bag stumfilmen "The Artist", er aktuel med biografisk film om Jean-Luc Godard.

Michel Hazanavicius (th) vandt fem Oscars for "The Artist". Foto: AP

Cannes

Michel Hazanavicius vandt fem Oscars for "The Artist", og nu laver han en film om en af fransk kulturlivs største navne, Jean-Luc Godard. Han forventer imidlertid ikke, at Godard bifalder projektet, for "Redoubtable" hviler på en bog af Godards eks-kone, Anne Wiazemsky, der beskriver, hvordan deres kærlighed gik i opløsning, fordi Godard prioriterede kunstneriske og maoistiske målsætninger efter studentoprøret i 1968.

Michel Hazanavicius fortæller The Hollywood Reporter", at han tidligt i produktionsforløbet orienterede Godard om sit projekt.

Legenden vendte tilbage med et ønske om at se manuskriptet, men svarede aldrig, da han fik det tilsendt. Han har heller ikke reageret på en invitation til at se filmen, før den bliver offentliggjort i Cannes på lørdag.

"Jeg er forberedt på, at han siger noget virkelig ondskabsfuldt om filmen," siger Michel Hazanavicius.

Jean-Luc Godard, 86 år, lever i dag i Schweiz. Han er stadig aktiv, men erklærede den kunstneriske spillefilm død i 2011, fordi alle nu tror, at de er kunstnere og kan lave hvadsomhelst med deres mobiltelefoner.

Michel Hazanavicius lavede i 2014 "The Search", som floppede og langt fra kunne leve op til "The Artist"s succes.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

På denne side finder du Jyllands-Postens dækning af filmfestivalen i Cannes.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her