*

Film & tv

"Lykke-Per" får 22 millioner kr.

Bille August starter optagelserne på miniserie i august.

Bille August skal arbejde ud fra sin søn Anders Augusts forlæg.

Bille August indleder optagelserne af Henrik Pontoppidans romanklassiker "Lykke-Per" den 1. august.

Projektet, der skal blive til en spillefilm og en miniserie på fire afsnit af en time, er det hidtil mest støttede under Public Service Puljen. 22 mio. kr. har filmen modtaget. Det er Nordisk Film og TV 2, der står bag produktionen, hvis samlede budget er på 55 mio. kr.

Esben Smed, senest "Aminas breve", spiller hovedrollen som den stræbsomme præstesøn Peter Sidenius, der kommer til København fra Østjylland fast besluttet på at nå toppen af samfundet. Nordisk Film ønsker endnu ikke at sætte navn på andre skuespillere.

Henrik Pontoppidan udgav flere versioner af romanen og reviderede den senest i 1918 til den udgave, Gyldendal udgiver i dag. Det er Bille Augusts søn, Anders August, der har adapteret romanen til et filmmanuskript.

I modsætning til mange af de senere års historiske dramaer vil optagelserne foregå i Danmark, ikke i Tjekkiet eller Ungarn, hvor der er billig arbejdskraft.

Produktionen ventes færdig i efteråret 2018 og kan altså tidligst ramme tv-skærm og biograflærred i 2019.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her