*

Film & tv

Bøssescene i storfilm skaber allerede problemer for Disney

"Skønheden og Udyret" har endnu ikke haft premiere over hele verden, men er allerede ramt af censur og mødt med protester.

Lige siden det for nogle dage siden blev afsløret, at Disney-filmen "Beauty and the Beast" rummer en kærlighedsscene mellem to mænd, har filmen været livligt diskuteret i de lande, hvor den er sat til premiere senere i denne uge.

I Putins Rusland, hvor filmcensuren er hård, overvejede man helt at forbyde filmen, men det er endt med, at den er blevet tilladt - dog kun for voksne.

Mere restriktivt er man gået til værks i det overvejende muslimske Malaysia.

Her han man simpelthen klippet bøssescenerne ud af filmen, hvilket ifølge flere medier har fået Disney til at trække filmen helt ud af biograferne i Malaysia, hvor homoseksualitet generelt er forbudt ved lov - hvis man da ikke skildrer homoseksuelle negativt.

Disney Production har endnu ikke kommenteret tilbagetrækningen.

Formanden for filmcensuren i Malaysia, Adbul Halim, siger til nyhedsbureauet AP blandt andet:

»Vi har godkendt filmen, men den rummer et mindre klip, der viser homoseksuel kærlighed. Det er kun en kort scene, men den er upassende, fordi mange børn vil se den film.«

Og den scene har man altså nu til Disneys store fortrydelse klippet ud.

Foreløbig har nogle ganske få kristne biografer i USA bandlyst filmen, hvilket ikke bekymrer Disney, der kan konstatere, at billetterne til filmen forud for premieren i USA den 17. marts rives væk.

Der er dansk premiere på torsdag den 16. marts.

De to mænd, der åbenlyst flirter i filmen og ender i det, som Disney beskriver som et beautiful gay moment, er figurerne Le Fou (Josh Gad) og Gaston (Luke Edwards).

I forbindelse med den omtale, deres forhold i filmen har fået, har flere medier sat stort spørgsmåltegn ved, om den famøse scene nu også er så skelsættende og banebrydende, som Disney vil gøre den til.

Clarisse Loughrey, der er filmmedarbejder på den britiske avis The Independent, går i en kommentar så langt som til at forudse, at publikum - og især homoseksuelle - vil bliver svært skuffede, når de ser den meget omtalte scene.

Hun skriver blandt andet:

»Disneys meget konkrete konstatering af, at en af figurerne er homoseksuel, er helt sikkert en landvinding for et studie, der ikke tidligere har vist homoseksuelle på lærredet, men Le Fous fremstilling er en understregning af, at der er lang vej endnu. Der er stadig meget lang vej til, at hovedrollerne i de store studiers film er homoseksuelle.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Forandring fryder slet ikke i julen

Også vi moderne såkaldte supermennesker, der kan det hele og lidt til, må bøje os – bare en smule – og bede om, at det nye, som julen har at bringe, må komme til os og nå os.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her