*

Film & tv

Rig Ikea-grundlægger køber sit tøj på loppemarkeder

Svensk tv sender onsdag en dokumentar om Ikeas grundlægger, Ingvar Kamprad.

- Det ligger i den smålandske natur at spare. Jeg tror ikke, jeg har noget på, som ikke er købt på et loppemarked, lød det fra Ikeas grundlægger i et tv-interview, der sendes på svensk TV4 onsdag aften. Arkivfoto: Ingvar Andersson/AP

Han grundlagde møbelvirksomheden Ikea og er en af verdens rigeste mænd. Alligevel er svenske Ingvar Kamprad fan af loppemarkedsfund. Det fortæller han i en dokumentar, der bliver vist onsdag aften på svenske TV4.

- Det ligger i den smålandske natur at spare. Jeg tror ikke, jeg har noget på, som ikke er købt på et loppemarked. Det betyder, at jeg gerne vil sætte et godt eksempel, siger Ingvar Kamprad ifølge det svenske medie Dagens Industri.

I mange år var han højt på Forbes' liste over verdens rigeste mænd, men i år er han dog faldet ud af top-500.

- Du er ligesom jeg en Småland-bondefyr. Vi har Småland i blodet og vi ved, hvad en krone er, selv om den ikke er lige så meget værd, som da vi købte slik og gik i skole, siger Ingvar Kamprad til TV4-journalisten Jesper Börjesson, der ligeledes er vokset op i Älmhult.

Ikeas Bibel bliver skabt i Småland

Ikea-grundlæggeren fylder 90 år 30. marts. Han har de seneste år trappet ned på arbejdet. Han er vendt tilbage til Älmhult i Småland efter mere end 40 år i udlandet.

- Jeg er utrolig glad for at være hjemme og se alle de gamle venner, som jeg voksede op sammen med, siger han.

Ikea-stifter skal betale svensk skat for første gang siden 1973

Älmhult har været Ikeas hjerte, siden Ingvar Kamprad startede virksomheden, og det er her, den første Ikea-butik ligger. Den åbnede i 1953.

Ikea har i dag 155.000 ansatte ifølge Ingvar Kamprad. Derudover har virksomheden en omsætning på omkring 240 milliarder svenske kroner og butikker i 43 lande.

Dokumentarfilmen om den svenske iværksætter bliver sendt på TV4 klokken 21 onsdag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her