Annonce
Film & tv

OVERBLIK: Derfor blev Eurovision så dyrt

Eurovision 2014 blev væsentligt dyrere end forventet. Her kan du få et overblik over hvorfor.

Det skandaleramte melodigrandprix Eurovision 2014 endte med at blive meget dyrere end ventet. Få her et overblik over hvordan budgettet eksploderede:

* I et notat fra Folketingets statsrevisorer sidste år fremgik det, at udgifterne til Eurovision 2014 løb op i 334 millioner kroner brutto, altså før eksempelvis indtægterne fra showet på Refshaleøen blev modregnet.

* DR havde udgifter for 197 millioner kroner, mens Wonderful Copenhagens projektselskab havde udgifter for 137 millioner kroner mod et oprindeligt budget på 34,6 millioner kroner.

* Eurovision blev holdt i de gamle B & W-haller på Refshaleøen i København. Inden showet skulle hallerne bygges om. Det var dette byggeri, der fik budgettet til at skride.

* 18 millioner kroner havde man regnet med, at ombygningen ville koste. Det endte med at koste omkring 90 millioner for projektselskabet.

* Det skyldes blandt andet, at tre bærende søjler i hallerne skulle rives ned, for at DR kunne lave panoramaoptagelser ud over publikum. Efter showet skulle søjlerne bygges op igen. Og det blev langt dyrere, end man havde forventet.

* For at få plads til DR's scenedesign måtte der bygges et teltområde uden for hallerne. De ændrede planer resulterede i et byggesagsgebyr, og teltområdet kom til at koste ekstra i varme og rengøring. Ovenikøbet blev teltene raseret af stormen Carl.

* Desuden modsatte fagforeningerne sig, at projektselskabet kunne benytte sig af frivillig arbejdskraft til byggeriet. Derfor kom der uforudsete udgifter til løn.

Mens DR havde ansvaret for selve showet, stod Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Reda og Wonderful Copenhagen bag projektselskabet.

* For at begrænse de økonomiske skader donerede Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen hver ekstra 4,3 millioner kroner, allerede inden showet skulle afholdes. Københavns Kommune gav senere ekstra 8,7 millioner kroner. Dertil kom indtægterne fra showet.

* Region Hovedstaden bevilgede også et ekstraordinært driftstilskud på 46 millioner kroner til Wonderful Copenhagen for dække en del af underskuddet.

* Wonderful Copenhagen betaler de 46 millioner kroner tilbage via reduktion i regionens grundtilskud til turismeorganisationen i løbet af syv år efter afholdelsen.

Kilde: Wonderful Copenhagen

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Kommentar: Undskyld, vi er Tyskland
Med nød og næppe undgik Tyskland at blive nr. sjok ved tredje melodigrandprix i træk. Hvad er der dog galt?
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her