Film & tv

Seerne flygter fra DR's 1864-dramaserie

174.000 færre så tredje afsnit af "1864" end det andet. Halvanden millioner ser stadig med.

Pressefoto

Søndag klokken 20 tændte lidt over halvanden million danskere for fjernsynet for at følge med i DR's nye dramaserie "1864". Det er et fald i seertallet på 11,5 procent siden forrige søndag.

Det første afsnit af Ole Bornedals serie om den tabte krig for 150 år siden lagde flot ud med næsten 1,7 millioner seere. Det svarer til 67 procent af alle seere.

Ved andet afsnit holdt danskerne ved - 1.682.000 personer kiggede med - mens kun 1.508.000 havde lyst til at se tredje afsnit, altså 174.000 færre end i forrige uge.

Dermed er serien nede på at have en seerandel på 54 procent - 13 procentpoint færre end ved premieren.

Anmeldelserne efter gårsdagens tredje afsnit er heller ikke prangende.

Ekstra Bladet giver to stjerner under overskriften "Skandaløst ringe" og skriver blandt andet:

- "1864" befinder sig nu på så lavt et kvalitetsmæssigt niveau, at det nærmer sig en regulær skandale. Ikke mindst, når serien ifølge egen selvforståelse omhandler "et blodbad, der i dag er glemt og kun findes i gamle breve og på mosgroede mindesten".

Jyllands-Posten giver tre stjerner og skriver under overskriften "Stadig kun i gang med et tamt forspil", at der indledningsvist bliver spurgt, hvem der har givet galskaben pænt tøj på:

- Det har Bornedal. Og så sjasker han den til med ekskrementer, (...) subtil er "1864" endnu ikke blevet.

Debat: DR’s særlige ansvar for tv-serien ”1864”

BT bringer to anmeldelser - den første, der er skrevet af avisens egen anmelder, giver fire ud af seks stjerner, mens nummer to, der er forfattet af en historiker, kun giver en enkelt.

"Giv os nu den krig", hedder den første anmeldelse, som savner action i serien, men forsvarer den bombastiske fortælleteknik:

- Måske knækker han (Bornedal, red.) nakken på det, men derfor behøver vi jo ikke at rive hovedet af ham for at have modet til at prøve.

BT's anden anmelder mener, at Bornedal "jokker i spinaten" ved at ændre historiske datoer, navne og steder.

- Det er Bornedals helt store svaghed og vold mod Tom Buk Swientys (forfatter af bøgerne om 1864, red.) fremragende arbejde, skrives der i anmeldelsen.

Deltag i debatten:

Så du tredje del af "1864", og hvad synes du om den?

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
JP mener: JP mener: ”1864” må få konsekvenser
Ingolf Gabolds megalomane og arrogante udgydelser har formentlig også gjort en stor del af hans gamle kolleger i DR sure. For ham er det en gratis omgang, for han er for længst væk, men for dem, der skal bære DR videre, er det langtfra omkostningsfrit.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

150 år efter stormen på Dybbøl sætter vi fokus på krigen mod Preussen og Østrig i 1864 og dens konsekvenser for Danmark.


Annonce
Oldefars dagbog fra krigen
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her