Hollywood sejlet agterud i Venedig

<p>De store Hollywood-produktioner er ringe repræsenteret til dette års Venedig Filmfestival.</p>

Artiklens øverste billede
Den bevingede løve er symbol for den Italienske filmfestival. Foto: Luigi Costamtini

Venedig Filmfestival har fjernet fokus fra de dyre filmproduktioner fra Hollywood og fokuserer i stedet på uafhængige filmproduktioner, japanske animationsfilm og film fra festivalens hjemland, Italien.

Ifølge Marco Mueller, direktør for festivalen, skyldes Hollywoods ringe tilstedeværelse primært den strejke, der ramte Hollywood tidligere i år. Strejken forårsagede, at flere film blev forsinket og derfor ikke har nået at blive indstillet til dette års festival.

”En del af de film, som umiddelbart ville have været klar til festivalen, vil nu først få premiere til december eller senere,” udtaler Marco Mueller til Reuters.

Kun fem film deltager

Venedig Filmfestival kunne sidste år præsentere et stort antal amerikanske filmproduktioner, men i år er kun fem amerikanske film med på festivalen. En af dem er Jonathan Demmes ”Rachel Getting Married”, der har Anne Hathaway og Debra Winger på rollelisten. Filmen handler om en tidligere model, som vender hjem for at deltage i sin søsters bryllup.

Japan og Italien dominerer årets festival. De to lande har henholdsvis fire og tre film med i hovedkonkurrencen. Den japanske kult-instruktør Hayao Miyazaki deltager blandt andet med animationsfilmen ”Ponyo on Cliff by the Sea”.

Venedig Filmfestival varer fra den 27. august til den 6. september.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen