Stor ros til Scherfig og Hornby film-fuldtræffer

<p>Lone Scherfigs samarbejde med den engelske bestsellerforfatter Nick Hornby i den BBC-producerede komedie "An Education" ligner allerede nu en succes.</p>

Artiklens øverste billede
Lone Scherfig, Carey Mulligan, Nick Hornby, og Dominic Cooper ankommer til premieren for "An Education" ved Sundance Film Festival. Foto: AP/Shea Walsh

Filmen er netop blevet vist på Robert Redfords Sundance Festival i Utah, USA, og branchemagasinet Varietys chefanmelder, Todd McCarthy, der ellers ikke er nogen mild mand, er ualmindelig begejstret for filmen.

Todd McCarthy kalder "An Education" "vidunderlig", og han skriver, at Lone Scherfigs "følelsesmæssigt pulserende og kultiverede observante film bobler af liv." Derfor spår han filmen, hvis replikker skal være snedkereret meget overbevisende, bred kommerciel succes.

Facinerende kunstmiljø

"An Education" er baseret på den britiske journalist Lynn Barbers erindringer, som Nick Hornby har omsat til et filmmanuskript. Forstadspigen kom til London i 1961 som 16-årig og blev fascineret af kunstmiljøet og dets mange trippende mandlige skikkelser. Hun får en kæreste, der er dobbelt så gammel som hende selv, og filmen følger hendes personlige udvikling.

Hovedrollen spilles af Carey Mulligan, der var 22 år og uden større erfaring, da filmen blev optaget. Ikke desto mindre er Todd McCarthy meget begejstret for hendes indsats. Blandt de øvrige medvirkende er Emma Thompson, Peter Sarsgaard og Sally Hawkins.

Den flotte anmeldelse i Variety er lidt af et comeback for den danske instruktør. Lone Scherfigs seneste film "Hjemve", som hun lavede i samarbejde med Niels Hausgaard, floppede både kunstnerisk og på markedet.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen