Amerikanske roser til Winding Refn

<p>Nicolas Winding Refns film om det britiske fængselsuhyre Charles Bronson deltager ved Robert Redfords prestigefulde Sundance Festival i Utah, USA, og "Bronson" har fået en pæn modtagelse af det indflydelsesrige branchemagasin Variety.</p>

Artiklens øverste billede

Charles Bronsen, hvis oprindelige navn var Michael Peterson, har siddet næsten 35 år i fængsel, de fleste i isolation. Han er tidligere undergrundsbokser i London og knyttet til den kendte gangster Lenny McLean. Han kom i fængsel som 19-årig i 1974 for væbnet røveri, og han har siden været i så mange voldelige konflikter med andre indsatte og fængselpersonalet, at hans straf er blevet forlænget og forlænget. Charles Bronson har dog aldrig slået ihjel.

Nicolas Winding Refns lader skuespilleren Tom Hardy spille Charles Bronson, og det gør han fremragende, mener Variety, der betegner filmen som smuk, men vaklende i sit fortælleforløb.

Og så har den det problem, at den vil få svært ved at finde et publikum.

""Bronson" er måske for kunstnerisk til splatterpublikum, og for voldelig til det højpandede publikum. Men der står kultfilm på den," skriver Variety.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen