Befriede gidsler i høj kurs

I sidste uge blev 15 gidsler i Columbia frigivet efter seks års fangenskab. Filmselskaber og forlag kæmper om rettighederne til gidslernes historie.

Artiklens øverste billede
Ingrud Betancourt (i midten) kort efter befrielsen. Nu vil hun skrive bog. Foto: AP

Blot en uge efter, at 15 gidsler blev befriet fra en colombiansk oprørsgrupper, kæmper flere producenter om rettighederne til gidslernes dramatiske oplevelser.

Den tidligere colombianske præsidentkandidat, Ingrid Betancourt, som blev kidnappet af den marxistiske oprørsbevægelse FARC i 2002, indgår efter alt at dømme en aftale med den franske litteræragent Susannah Lea. Aftalen vil indbefatte rettighederne til en bogudgivelse såvel som en filmatisering af Ingrid Betancourts oplevelser.

Det skriver Variety.

Eftertragtede entreprenører

De tre amerikanske entreprenører, Marc Gonsalves, Keith Stansell og Thomas Howes, som også blev kidnappet i 2002, har aftalt at mødes med United Talent Agency. Her vil de diskutere mulighederne for at indgå en aftale om en mulig filmatisering af deres oplevelser.

Vil filmatisere bog

Den venezuelanske skuespillerinde Patricia Velasquez, som spillede med i filmene ”The Mummy” og ”The Mummy Returns” har desuden søgt om rettighederne til at filmatisere Juan Carlos Lecomptes erindringsbog, ”The Searching for Ingrid”. Juan Carlos Lecompte er Ingrid Betancourts mand, og i bogen skildrer han i præcise detaljer den lange søgen efter sin kone.

De 15 gidsler blev befriet sidste onsdag af det colombianske militær, som havde infiltreret oprørsbevægelsen FARC. Befrielsesaktionen foregik ublodigt og uden skududveksling.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen