Gylden tomat til "Ratatouille" - Lohan skraber bunden

Det er højsæson for filmpriser. Senest har "Ratatouille" fået en Gylden Tomat. Eddie Murphy og især Lindsay Lohan fører nomineringerne til årets værste film. Senere i dag kommer Oscar-nomineringerne.

Artiklens øverste billede

"Ratatouille" og "Once" tog i 2007 kritikere over hele kloden med storm og på den baggrund har websiden Rotten Tomatoes netop tildelt de to film en Gylden Tomat.

Det er sket på baggrund af de anmeldelser filmene har fået på tryk, i de elektroniske medier og på nettet.

"Ratatouille" - det animerede eventyr, der handler om en lille rotte, der er en sand kunstner i et køkken, opnåede 96 pct. på sitets Tomatometer. "Once" nåede helt op på 98 pct. i kategorien bedste smalle film og musical.

"Atonement" fik Den Gyldne Tomat som bedste romantiske film. "The Bourne Ultimatum" gik til tops i kategorien action/adventure. "Juno" blev bedste komedie, mens "No Country for Old Men" er udråbt til bedste thriller.

Årets Rådne Tomat gik til "Because I Said So".

Årets værste film

Lindsay Lohan spiller to personer i filmen "I know Who Killed Me" - og de roller har udløst en syndflod af nomineringer forud for uddelingen af årets Golden Raspberry Awards (kaldet Razzie-prisen), der for 28. gang uddeles den 23. februar til årets værste film. Hele ni nomineringer er det blevet til.

Hun er skarp forfulgt af Eddie Murphy, der er nomineret i otte kategoerier for "Norbit". Fem af disse går alene på Murphys præstation i filmen - og så mange nomineringer er der ingen, der tidligere har fået ved Razzie-uddelingen.

At han når op på så mange skyldes det faktum, at han dels spiller hovedrollen - men også et hav af biroller af begge køn.

"Vi har besluttet, at hver enkelt figur var så elendig, at de fortjente individuelle nomineringer", siger stifteren af Razzie-prisen John Wilson til AP.

Senere i dag vil nomineringer til årets Oscars blive offentliggjort.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen