"Drageløberen" bandlyst i Afghanistan

Myndighederne Afghanistan har nedlagt forbud mod import af filmen ”Drageløberen”, der er baseret på afghansk-amerikanske forfatter Khaled Hosseinis bestsellerroman.

Artiklens øverste billede
Afghanerne får ikke "Drageløberen" at se - i hvert fald ikke legalt. Foto: AP

Paramount Pictures måtte i november 2007 evakuere fire unge drenge til De Forenede Arabiske Emirater af sikkerhedsgrunde, fordi der var frygt for repressalier mod drengene inden lanceringen af filmen.

De medvirkede i en voldsom scene, hvori en dreng bliver voldtaget af nogle ældre drenge. Først da drengene var bragt i sikkerhed, fik filmen premiere.

Ingen begrundelse

Lahti Ahmadi, direktør for det statslige filmselskab Afghan Film, der godkender import af film til Afghanistan, har ikke udspecificeret grundende til forbudet mod filmen, men han siger dog i følge The International Herald Tribune

”Nogle filmscener vil vække stærke følelser hos vores befolkning.”

Han tilføjer, at der ikke er nedlagt forbud Khaled Hosseinis bestsellerroman ”Drageløberen”.

Filmen handler ligesom bogen om venskab, ære, svigt, skyld, soning, en søns kamp for sin fars kærlighed og om en udåd begået i en dragekonkurrence i barndommens Afghanistan, som gør, at hovedpersonen Amir må søge tilbage til Afghanistan fra sit eksil i Amerika.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen