AMERICAN HIGH, Instruktion: Danny Leiner

AMERICAN HIGH, Instruktion: Danny LeinerUSA 200488 minutter

Man kan høre det på titlen: "American High" er endnu en amerikansk teenagekomedie om glade gymnasiedrenges uheldssvangre forsøg på at stille en række primære behov.

Det er ikke en genre, vi får lejlighed til at savne i tidens filmrepertoire. Omvendt ligger udfordringen for den enkelte film i at variere - eller blot overbyde - de obligatoriske vittigheder om sex, sprut, stoffer, blondiner, detentionsophold og ikke mindst toiletbesøg. Ingen ungdomskomik uden masser af fækalier.

Det gælder også "American High", hvor den originale vinkel er, at de to 20-årige drenge i front er asiater. Hårdtarbejdende og økonomisk privilegerede, men alligevel glade for at ryge sig skæve, og i et anfald af ædeflip begynder de således at køre New Jersey rundt på jagt efter en af USA's mindre burgerkæder, White Castle.

Turen bliver som Harold og Kumars rus op og ned, men når den er oppe, er der flere sjove scener. Manuskriptet er bedre og mindre hysterisk end i Danny Leiners første film, "Dude, Where is My Car?", og det klæder filmen, at den ikke er ondsindet. Næsten ikke i hvert fald.

Man skal være jævnaldrende og åndelig fast food-gourmand for rigtigt at more sig, men fra en genre, der byder os meget, kunne det bestemt være værre.

kultur@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen