Film & tv

Se traileren: Lars von Triers nye film får verdenspremiere

"The House That Jack Built" bliver vist ved filmfestivalen i Cannes mandag aften.

I traileren herover kan du få en smagsprøve på "The House That Jack Built".

Mandag aften bliver Lars von Triers nye film om seriemorderen Jack, der opfatter sine drab som kunstværker, vist for første gang.

Det sker på Cannes filmfestival, hvor ”The House That Jack Built” er blevet udvalgt til at deltage - dog uden for hovedkonkurrencen, hvorfor den ikke dyster om Den Gyldne Palme.

Filmen handler om den højt begavede Jack, spillet af Matt Dillon, der følges over en periode på 12 år. Selvom politiet langsomt kommer på sporet af seriemorderen, løber han stadig større risci i sine bestræbelser på at udføre sit blodige livsværk.

Matt Dillon, der tidligere har været nomineret til både en Golden Globe og en Oscar, portrætterer seriemorderen Jack. Han er bl.a. kendt fra "Wild Things" og "Crash". Foto: Zentropa / Christian Geisnæs

Til middag hos: Kulturministeren diskuterede filmpolitik i von Triers hjem

Nogle af de uheldige mennesker, som Jack støder på på sin vej, spilles af Uma Thurman, Sofie Gråbøl, Riley Keough og Fallon Hogan. Den tyske verdensstjerne Bruno Ganz medvirker også i filmen i rollen som karakteren Verge. Ganz blev for alvor kendt for sit portræt af Adolf Hitler i "Der Untergang" fra 2004.

Indtil videre har offentlighedens indblik i den nye film begrænset sig til en 20 sekunder lang teaser, men forud for verdenspremieren mandag har man løftet sløret for traileren, som du kan se i toppen af denne artikel.

Det er første gang siden 2011, Lars von Trier deltager ved Cannes-festivalen, og hans comeback har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Dengang blev han nemlig erklæret "persona non grata", efter at have formuleret sig uheldigt under pressekonferencen på "Melancholia". I de kontroversielle udtalelser fik han bl.a. ytret, at han forstod Adolf Hitler.

Trier har ni gange haft en film i hovedkonkurrencen ved Cannes. Han deltog første gang i 1984 med filmen "Forbrydelsens Element". I 2000 vandt han Guldpalmen for filmen "Dancer In the Dark".

The House That Jack Built får dansk premiere den 29. november.

Følg
Jyllands-Posten
Kom tæt på Lars von Trier i ny dokumentar
Den kontroversielle filmskaber Lars von Trier er hovedperson i en ny dokumentar, som hylder filmkunsten og bringer publikum tæt på dansk film mystiske mester. Triers eget firma, Zentropa, har ikke kontrol over filmen.
Forsiden lige nu
Om temaet

På denne side finder du Jyllands-Postens dækning af filmfestivalen i Cannes.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her