Film & tv

Styrtet ned i vildmarken: Mads Mikkelsen er alene på lærredet i en time og 37 minutter

Den danske skuespiller får ros for sin præstation i Joe Pennas vildmarksdrama, "Arctic".

Foto: Stefano Baroni

CANNES - Navnet er Overgaard. Det står på brystet af hans røde parkajakke, og indimellem bander han endda lidt på dansk.

Manden, en forsker af en art, er styrtet ned med sit fly i en sneklædt vildmark, og netop da han tror, at han skal reddes af en helikopter, styrter maskinen til tundraens klippegulv. Piloten dør, men en kvindelig ledsager klarer den, hvis altså Overgaard kan holde hende og sig selv i live i kampen med elementerne og egnens beboere, isbjørnene for eksempel.

Mads Mikkelsen er i billedet i samtlige 97 minutter i Joe Pennas debutspillefilm "Arctic", en slags frossen udgave af Robinson Crusoe, der blev vist i Cannes fredag formiddag og allerede har fået en god anmeldelse i branchemagasinet Variety.

Her roses den danske skuespiller for sin imponerende fysik og et fjæs, som på samme tid er »anspændt, fokuseret, hærget og ikke bange for at være en smule tomt«.

Missionen for Overgaard bliver at redde kvinden, men hun er næsten ikke med i dramaet, hun ligger bare og sover i en grøn sovepose, mens Mikkelsens karakter slås for at overleve og heldigvis er begunstiget med særlige evner til at opsætte et avanceret fiskesystem gennem isen. Som filmen skrider frem, bliver Overgaard mere og mere desperat. Han beslutter at forlade sin lejr i håb om at gøre sig mere synlig og redde kvindens liv. Spørgsmålet er så, om det var den rigtige beslutning?

Danske biografgængere vil få lejlighed til at se Mads Mikkelsen-opvisningen i den barske natur senere på året, da filmen er solgt til Danmark.

Se trailer for filmen her:

Joe Pennas instruktion af Mads Mikkelsen foregik på Island, og danskeren har tidligere givet udtryk for, at "Arctic" er den mest krævende produktion, han har været involveret i pga. vejrforholdene.

»Det er med afstand de sværeste optagelser, jeg har været med til. Det siger ikke så lidt, for jeg har lavet mange skøre ting i mit liv. Vi havde naturen, vinden, sneen og kulden, mange timers optagelser hver dag, og jeg var med i alle scener. Det var brutalt, ikke kun fysisk, men også følelsesmæssigt. Jeg var hele tiden på kanten. Det var meget drænende optagelser,« sagde Mads Mikkelsen i fjor til Variety.

Brasilianske Joe Penna er trods sin status som debutant en mand med mange venner og følgere. Han begyndte sin karriere ved at lave film til Youtube, og hans kanal MysteryGuitarMan har knap tre millioner følgere. Hans film på denne side skal være vist mere end 400 millioner gange.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

På denne side finder du Jyllands-Postens dækning af filmfestivalen i Cannes.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her