Annonce
Film & tv

Weinstein-afsløringer bliver til spillefilm

Filmen om New York Times-journalisternes arbejde er endnu uden titel.

Jodi Kantor (tv.) og Megan Twohey er kvinderne bag New York Times artikler om Harvey Weinstein, som blev startskuddet til #metoo-bølgen. Nu bliver historien om deres arbejde til en spillefilm. Foto: AP/Evan Agostini

Graverjournalistikken og dens udførere har de seneste år udgjort rammen om en lang række film som "Spotlight" og "The Post."

Nu kommer der endnu en i rækken, og den tager udgangspunkt i de to Pulitzer-vindende journalister Jodi Kantor og Megan Twoheys arbejde med at bringe mange skuespillerinders beskyldninger om seksuelle overgreb mod produceren Harvey Weinstein frem i lyset.

Det skriver Reuters.

BBC har bestilt en dokumentarfilm om Harvey Weinstein

Filmen kommer ikke til at handle om hverken Weinstein eller nogle af dem der står bag anklagerne mod ham. I stedet tager den udgangspunkt i Kantor og Twoheys kamp for at bringe sagen frem i lyset.

Det er Annapurna Pictures og Brad Pitts selskab Plan B Entertainment, som har sikret sig rettighederne til at lave filmen.

Filmen vil blive på samme måde som den Oscarvindende "Spotlight", hvor fokus er på Boston Globe's arbejde med at afsløre seksuelt misbrug i den katolske kirke. Det siger talskvinde for Annapurna Pictures Ashley Momtaheni til Reuters.

Rapper har vundet Pulitzerpris som første ikke-klassiske musiker

Kantor og Thwohey bragte deres historie i oktober i fjor, og den blev startskuddet til den store #metoo-bølge, hvor en lang række kvinder især i underholdningsbranchen er kommet med historier om seksuelle krænkelser.

Tidligere på måneden indbragte arbejdet den anerkendte amerikanske journalistpris Pulitzer til journalisterne.

I alt har mere end 70 kvinder beskyldt Weinstein for seksuelle krænkelser, herunder voldtægt. Weinstein selv benægter alle beskyldninger. Weinsteins repræsentanter havde umiddelbart ingen kommentarer til Reuters. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV

High School-komedie i skabet

Simons rejse ud af skabet er blevet til et lidt kluntet, men sine steder også ganske fornøjeligt gensyn med det hårde teenageliv, som 80’ernes John Hughes og 90’ernes ”90210” tryllebandt hele generationer med.
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her