Annonce
Film & tv

Dansk topinstruktør klar med blodig mafiafilm på Netflix

Martin Zandvliet er godt i gang med at etablere sig internationalt efter succesen med "Under sandet". På fredag frigiver Netflix hans blodige drama om yakuzaen, den japanske mafia. Oscar-vinderen Jared Leto spiller hovedrollen, og titlen er "The Outsider".

»Kan du høre, hvad jeg siger?«

Martin Zandvliet går på gaden et sted i Los Angeles, men går tydeligt igennem på telefonen.

Han er på vej til et premierearrangement for sin nye film, "The Outsider", med Jared Leto i hovedrollen. Netflix har fløjet filmens japanske skuespillerhold til Californien, hvor de skal se mafiadramaet første gang, og den danske instruktør, som ellers bor på Frederiksberg, skal selvfølgelig være med.

Festen foregår i en biograf i filmbyen, men det bliver ikke dér, publikum kommer til at opleve danskerens værk.

"The Outsider" er en Netflix Original, og den bliver drønet direkte ud på streamingtjenestens platform fra fredag den 9. marts, selv om den i princippet er skabt til det store lærred.

Martin Pieter Zandvliet, Oscar-nomineret for ”Under sandet”, har optaget den amerikanske film ”The Outsider” i Japan med Jared Leto i hovedrollen.

Martin Zandvliet, der brød bredt igennem med "Dirch" og opnåede Oscar-nominering for minedramaet "Under sandet", understreger, at han gerne vil have sine film i biografen, men han er også realist.

»"The Outsider" er en genrefilm om Yakuzaen, den japanske mafia. Den er fuld af vold og poesi. Jeg er glad for den, men jeg tror ikke, at der ville have været meget plads til den i biografen. Den ville blive klemt. Der skal det enten være meget stort som Marvels ting, eller små indiefilm, som vokser sig store. Min film ligger midt i mellem,« konstaterer Martin Zandvliet.

Derfor mener han også, at Netflix har sin berettigelse, selv om det er moderne blandt fintfølende cineaster at skælde online-giganten ud.

»Netflix redder faktisk nogle af de film, der ligger og roder rundt i midterfeltet. Dem, som ikke er helt skrabede og billige, eller helt vildt dyre,« mener Martin Zandvliet.

"The Outsider" blev oprindelig sat i gang af selskabet Waypoint Entertainment, forklarer han. Tidligt i processen kom Netflix dog med.

»Det foregår sådan, at man går ind og ser på, hvad filmen kan laves for. I dette tilfælde ca. 22 mio. dollars. Så ser man på, hvad filmen i bedste fald ville kunne tjene af penge. Til sidst lægger Netflix så et beløb, her ca. 28 mio. dollars. Så er der en fortjeneste til produktionsselskabet, og Netflix har købt noget indhold, de kan bruge over hele verden,« siger Martin Zandvliet.

Der er gennem tiden gået mange rygter om, hvor besværlig hans hovedrolleskuespiller Jared Leto (Oscar-vinder for sin birolle i "Dallas Buyers Club") skulle være, men Martin Zandvliet, hvis kone, Camilla Hjelm, står bag kameraet, har kun godt at sige om den amerikanske stjerne og hans opførsel under optagelserne i Japan.

»Vi havde vores børn med på settet, og han indså vist hurtigt, at det var en velmenende cirkusfamilie, han havde med at gøre. Vi ville ham det godt, og han forstod, at det ikke rigtig kunne betale sig at være alt for Hollywood-agtig.«

Martin Zandvliet flyver allerede fredag hjem til Danmark, men det er ikke ensbetydende med, at han skal lave film i hjemlandet næste gang. Tværtimod. Inden hjemrejsen skal han nå møder om en ny amerikansk spillefilm, der er karakterdrevet som alle hans danske film har været.

Filmen skal produceres af et selskab, han selv er medejer af, så han er sikret størst mulig kreativ kontrol over projektet.

»Jeg kan ikke sige så meget om det endnu, men det er en film til 40-50 mio. dollars. Jeg instruerer, Camilla fotograferer, og vi ønsker at fortsætte samarbejdet med en række af de danskere, som vi bruger nu. Der er stor interesse for filmen, men det er simpelthen for tidligt at tale om den offentligt.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her