Annonce
Film & tv

Pierce Brosnan kan ende i fængsel efter omstridt reklame i Indien - han føler sig manipuleret

Den irsk-amerikanske skuespiller kan ende med en bødestraf eller fængsel i op til to år.

Den irsk-amerikanske skuespiller Pierce Brosnan har tidligere spillet James Bond i flere film. Foto: Czarek Sokolowski/AP

Det kan ende med at blive dyrt for Pierce Brosnan, at han lod sig overtale til at reklamere for det indisk firma Pan Bahar.

Den irsk-amerikanske skuespiller, der tidligere har spillet med i blandt andet flere James Bond-film, dukkede pludselig op i en reklame i Indien for 18 måneder siden.

Daniel Craig om ny James Bond-film: »Jeg kan næsten ikke vente«

Problemet var, at Pan Bahar producerer blandingen pan masala - en slags tyggegummi - der kan indeholde tobak foruden lime, krydderier og nødder.

Og selvom der ikke er tobak i lige netop det produkt, Pierce Brosnan reklamerede for, har det indiske sundhedsministerium rejst en sag om ulovlig markedsføring, da reklamen bliver set som en inddirekte måde at omgå et forbud mod at reklamere for tobak.

»Vi har sendt en meddelelse til Pierce Brosnan gennem firmaet og har også rakt ud efter ham på de sociale medier. Hvis han ikke reagerer på meddelelsen, kan han se frem til en bøde på på til 500 kroner eller en bødestraf på op til to års fængsel,« udtaler en talsperson for sundhedsministeriet ifølge The Guardian.

Pierce Brosnan kan også ende i fængsel, hvis ikke han give en troværdig forklaring på, hvorfor han valgte at reklamere for Pan Bahar og tobakproduktet, oplyser talsmanden.

Skuespilleren selv har udtrykt »chok og sorg« over, at han er blevet brugt til at markedsføre et ulovligt og potentielt sundhedsskadeligt produkt.

Han har forklaret, at han er blevet »groft manipuleret« af firmaet bag.

Pan Bahar afviser, at firmaet har vildledt skuespilleren, samt at man inddirekte har omgået forbuddet om at reklamere for tobak.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her