Annonce
Film & tv

Allergikere får undskyldning efter kritiseret scene i ny film om Peter Kanin

Scenen opmuntrer sit publikum til ikke at tage de alvorlige konsekvenser ved fødevareallergi seriøst, mener kritikere.

Peter Kanin, der er baseret på Beatrix Potters historie om en kanin, der forsøger at snige sig ind i en landmands køkkenhave, har netop haft premiere i USA og kommer i de danske biografer i marts. Foto: Sony Pictures

Peter Kanin og hans venner ramte i weekenden de amerikanske biografer, og en bestemt scene i børnefilmen er faldet ganske mange publikummer for brystet.

En af karaktererne i animationsfilmen, der er baseret på Beatrix Potters klassiker, har nemlig allergi over for brombær, og i den omdiskuterede scene ser man ham blive »overfaldet« af Peter Kanin og hans langørede skare. Det skriver BBC.

Karakteren bliver overdænget med frugten og får også et brombær i munden. Til sidst må han tage injektionspennen EpiPen i brug for akut at behandle sin reaktion, lyder det i gengivelsen fra det britiske medie.

Den amerikanske organisation Kids With Food Allergies (KFA) er ikke glad for, at filmskaberne baserer en latterscene på en fødevareallergiker i krise og har skrevet et opslag, der på få dage er gået viralt med over 11.000 delinger på Facebook.

I opslaget opfordrer organisationen til, at forældre tager en snak med deres allergiske børn, før de går ind og ser filmen. Samtidig problematiserer KFA, at filmen opmuntrer sine seere til ikke at tage risikoen ved allergiske reaktioner seriøst.

Jokes om allergi er potentielt skadelige og kan få folk til at handle på en måde, der kan bringe allergikere i alvorlig fare, skriver KFA.

Også Kenneth Mendez, direktøren for Astma- og Allergiforbundet i USA, har grebet til tasterne og har skrevet et åbent brev til filmskaberne. Han mener, at de bør benytte anledningen til at undervise virksomheden og filmens medvirkende i fødevareallergi. Han opfordrer også til, at man undersøger skildringen af »mobning« i de film, der retter sig mod et ungt publikum.

Et andet sted på internettet har en gruppe kritikere stablet en underskriftindsamling på benene med det formål at få Sony til at undskylde for scenen. I skrivende stund har 9.300 personer tilsluttet sig.

Og al den kritik har folkene bag filmen taget til sig. I en udtalelse sendt til nyhedsbureauet AP skriver Sony Pictures, at man man »virkelig undskylder«, og at »fødevareallergi er et alvorligt emne«.

Man erkender også, at filmen ikke burde have bagatelliseret, at karakteren er allergisk over for brombær - selvom det hele foregår i et tegnet format og i en slapstick-agtig facon. I erklæringen skriver studiet og skaberne bag "Peter Kanin", at de »dybt beklager ikke at have været opmærksomme og mere følsomme over for emnet«.

"Peter Kanin" ventes at dukke op på lærredet i de danske biografer den 22. marts.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Drengene i grotten siger noget om en journalistisk krise

Palle Weis
Historien om drengene i grotten havde alt, og heldigvis kom de alle ud i live, men mediedækningen afslører også en tilgang, hvor føleri er det styrende princip.
Annonce
Annonce
Biler
Ny Porsche er næsten for perfekt
Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her