Film & tv

Filminstitut må genopslå direktørstilling

Det Danske Filminstitut fandt ikke en kandidat i første runde.

Hvem skal lede dansk film ud af den aktuelle publikumskrise?

Dette spørgsmål har den kulørte branche ventet svar på, siden Henrik Bo Nielsen i sommer forlod posten efter 10 år som direktør i Det Danske Filminstitut (DFI).

Det har vist sig vanskeligt at finde en kandidat til posten, og det har ikke gjort stillingen mere attraktiv, at man - ud over at kunne imødese offentlige medieslagsmål med folk som Peter Aalbæk Jensen og biografformand Kim Pedersen - også skulle gå ned i løn i forhold til forgængeren.

Henrik Bo Nielsen fik 41 pct. mere i løn, end det normale i stillingens løngruppe, et forhold Rigsrevisionen kar kritiseret.

Bestyrelsesformand Anders Kronborg har tidligere sagt til Jyllands-Posten, at han er tryg ved, at man kan rekruttere en person på "mindst samme niveau" som Henrik Bo Nielsen, men til en lavere pris.

Helt let har det ikke været, for nu slår filminstituttet direktørstillingen op igen, selv om man tilsyneladende har fundet en kandidat.

- Det lykkedes os ikke at finde det rigtige match i første omgang. Nu har vi en kandidat, men vedkommende søgte ikke i første runde, siger Anders Kronborg.

Da kandidaten ikke selv har søgt, skal DFI genopslå stillingen i henhold til reglerne i den offentlige sektor.

Det betyder til gengæld også, at der kan komme nye ansøgere i bunken.

- Nu kan andre i princippet søge, men vi er åbne om, at vi allerede har en kandidat, siger Anders Kronborg.

Det var ventet, at DFI kunne navngive den ny direktør i slutningen af oktober, men nu må filmbranchen vente to-tre uger yderligere.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her